torsdag 12 april 2007

Risbuske!

Vi har vid vårt uterum en jättestor Ölandstok, som är många år gammal. den liknar mest Medusas huvud. Men nu har jag tröttnat på den, så nu skulle den bort. Jag har klippt och slitit hela dagen. Tusen grenar och rötter men nu ligger den i komposttunnan. Äntligen!Runt den rabatt som nu blivit tom växer en häck av kattmynta (passar bra för en kattfreak som jag). Det är så vackert på sommaren med alla bin och humlor som surrar i den. Innanför, där busken stod tänkte jag lägga sten så det blir fyra rutor och plantera kryddor som doftar. Kan det inte bli fint. Lite klosterträdgård med buxbomsbollen i mitten och den japanska vattenposten (som är dansk egentligen) vid sidan. Bakom står en bambu och en liten ceriseröd ros 'Fairy'.Ha en skön helg och akta er för fredagen den 13!

14 kommentarer:

LISEN sa...

Hej, hej! Vad fint det med den superfina bilden i sidhuvudet...verkligen läckert! Ha en skön helg :-)

Anonym sa...

Hold da op et arbejde! Krydderurter er sagen! De er smukke, bier og sommerfugle elsker dem og man kan spise dem. Det bliver et smukt bed.

JULIEK sa...

Ja kattmynte har jag også några vækster av. Kattene elsker dem. Ha en jættefin helg : )

Lusthuset sa...

alla: Tack för kommentarer! Jag hoppas att det blir bra för just nu ser det tomt ut. Har flyttat om diverse krukor för att få det att de mer möblerat ut. Ha en skön helg ni också.

mossfolk sa...

Å, sådär har jag tänkt göra varje år med ölandstoken framför huset här, ända sedan jag flyttade in. Och nu ska jag flytta härifrån om ett par veckor men token står fortfarande kvar :)

Christina sa...

Ibland blir man trött på det och då är det kul med lite nytt.

Anonym sa...

Åhh vilket jobb! Men vad skönt det måste vara att ha det gjort. :) Jag har egentligen inget emot ölandstok, jättesöt ihop med rosor och liknande men man får passa sig vart man placerar den. Den nygamla rabatten kommer säkert bli jättefin, trevlig form.

Ha en skön helg i solen!

Lusthuset sa...

christina: Det är ju alltid roligt med något nytt.

karin a: Jag har inte heller något emot Ölandstok, men det var denna hade blivit så förvuxen. Det kom gröna blad och blommor i topparna men sedan var det bara ris. Jag har en vit och en liten mini Ölandstok i trädgården och dem får jag väl hålla efter bättre. Ha en bra helg du också.

Poppins sa...

Har nepeta i rabatten invid altanen och älskar att ta en liten slummer i soffan och lyssna till humlorna som surrar omkring. Man får frid i sinnet då...

Lusthuset sa...

poppins: Visst är den en härlig och tacksam växt, nästan bättre än lavendel som vi hade först och som måste klippas och det blev inte så bra. Kattmynta är bättre. Ha en bra vecka.

Lime sa...

Hej, va roligt att titta in hos dig. Hittade dig via Guldkant på Livet.

Jag tror att det kommer att bli jättefint där din buske stod tidigare. Vi kanske kan få se fler bilder när du är klar?

Ha en skön vecka.

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket roligt inlägg och så flitig du var!! Blir nog fint, vissa gamla buskar tröttnar man bara på!! Vilken ljuv blomsterbild!! Mari.

Lusthuset sa...

lime: Så roligt att du hittade hit. Det hoppas jag att du vill göra fler gånger. Jag skall gärna visa hur det blir när det blir klart. Får övertala maken som får göra stenstättningen.
mari: Denna busken har jag haft ett ont öga till i flera år, men man drar sig. Nu fick det bli av! Hoppas att det blir som jag tänk mig.

Anonym sa...

Jag älskar att klippa buskar :)