lördag 5 juli 2008

Himmelsblomman......

....låter inte det spännande? Det tyckte jag också när jag fick Impectas Julpaket 2008 med fröer i julklapp av Maken. Det är nog den blomma jag varit mest nyfiken på att få se i verkligheten. Nu blommar den och är verkligen en märkvärdig liten blomma. Commelina tuberosa 'Ouverture Tricolor' heter den. Förutom den blå varianten finns det visst vit och rosa också. Tre himmelsblå kronblad har den.

Här ser man hur knopparna, två och två ligger i ett litet "kuvert" och som blomman sedan tar sig upp ur. Den var ny för mig, men jag har ju inte sett allt. Lite klurig blomma tycker jag.

Jag måste också få visa er vårt senaste fynd. När vi gick vår vanliga morgonpromenad så passerade vi ett hus där denna fina lilla färdigpatinerade soffa stod i en hög av grejor som uppenbarligen skulle till tippen. Vi ringde väl på och sedan var soffan vår!! Vi hade den perfekta platsen som väntade på den och där står den nu och gör att man kan sitta och njuta av kryddträdgården i den sista solen strålar. Gud, så bra!

Detta var bara ett kort "Hallå" från mig, och jag kommer igen snart. Vi står här nypudrade och välkammade på väg till ett födelsedagskalas så det är nog bäst att sätta punkt här. Ha en skön lördagskväll!!

6 kommentarer:

Marina sa...

Himmelsblomma har jag haft. Den är söt. Självsåde sig i ett par år men i år har jag itne sett till den. Så fin soffa. Kul när man gör klipp så där.

Karin sa...

Härlit med ett kort hallå! :) Himmelsblomma har jag aldrig hört talas om tidigare, så näpen. Spännande och vilken härlig färg! Det nya fyndet pryder verkligen sin plats - säkert att den inte alltid har stått där?

Hoppas kalaset var trevligt! Kram Karin

C De-sign sa...

Vilken underbar blå färg...den blomman måste jag så nästa år! Vilken tur ni hade med soffan!!! Liten utlottning inne hos mig! Kram fr C

Poppins sa...

Sådana fynd gör aldrig jag när jag är ute och går. Men man undrar varför man vill kasta en sådan fin bänk? Vilken tur att ni passerade förbi och tog hand om den.
Himmelsblomma var en nyhet för mig. En vacker blå färg!
kram från Poppins

Anonym sa...

Kul med soffan! Om man har ögonen med sig och inte är alltför buskablyg hittar man bra saker. Containerfynd är inte heller att förakta...

Kattfot sa...

Vilket fynd! Ja tänk vad folk slänger fina saker. Men smaken är ju olika. Vilken tur att ni ramlade på den sådär! Hoppas kalaset var trevligt. Ska försöka läsa ikapp här, har ju totalt kommit ur fas med bloggvärlden på sistone. Kram /catrin