lördag 22 november 2008

Julstämning på Sofiero

I helgen är det den årliga Julstämningen på Sofiero Slott i dagarna tre. Starten kunde väl inte blivit bättre, när ett vackert snötäcke lade sig över parken och julstämningen infann sig på direkten. Vi strosade runt och tittade på allt vackert med matmarknad i Orangeriet, försäljninga av ljus och vackert julpynt i Vinhuset och till sist efter en stärkande fika, de vackra blomsterrummen i Slottet. Det hela var hur mysigt som helst. Här nedan kommer några bilder som får tala för sig själv.


Julsånger på slottstrappan fick avsluta besöket innan vi åkte hem till en bit mat och ett glas vin som fredagsmys.

Kramar från ett snövitt Skåne och hoppas att alla får en skön och avkopplande helg för snart är det Advent.

9 kommentarer:

Ninni sa...

Åh, vad mysigt det ser ut! Visst längtar jag hem lite grand, till adventspynt och mys inne!
Vilka vackra vaser med snöbär! Såna skulle jag kunna tänka mig.
Hoppas du också får en skön helg!
Kram Ninni

Poppins sa...

Jättemysigt! Bra att ni trotsade vädret och åkte dit, så att vi andra får njuta av bilderna. Det var visst julmarknad på Örenäs den här helgen också men den hinner jag nog inte besöka.
kramar från Poppins

Lusthuset sa...

poppins: ja, det var faktiskt magiskt. Det har sällan varit sååå vackert. Ha en skön och mysig helg!
Kram!

Marina sa...

Så underbart mysigt och fint det ser ut. Jag ahr aldrig varit där vid juletid, tyvärr. Jättefina arrangemang inomhus att inspireras av.

Karin Lindström sa...

Hej!

Ja, det ser verkligen mysigt ut där. Jag har aldrig besökt Sofiero men skulle gärna vilja. Vi blev ju så förtjusta i Österlen i sommras så jag tror nog vi kommer att åka dit igen nästa år. Då kanske det kan bli av. Tack för alla fina bilder, nu har jag fått en liten miniresa!

Ha en riktigt mysig söndag!
Många kramar
Karin

Annika Christensen sa...

Underbart att se!! Vilken stämning du lyckats med.
Skall ev åka och fota där imorgon.
Visst är Liv en tusenfröjd!!

Ha det gott
Annika

Anonym sa...

Hej-så många fina stämningsfulla bilder! Å den där omgjorda(? )vitmålade pedistalen som ljusbricka va ju väldigt fyndig! Trevlig ny vecka /Carina

Ottilias Veranda sa...

Oooh och aaaah! Vad mysigt och vilka vackra pynt! Kan man göra sådär med lökar...sticka pinnar i dem utan vatten?? Jag formligen älskar julmarknader (har varit ända i Tyskland för att njuta)
Meera sånt!

kram
Liisa

Nässelblom och choklad sa...

Vad stämningsfullt och vackert det är. Snön gör verkligen sitt till för att fullända känslan. Låter som en väldigt trevlig dag och kväll!