måndag 7 mars 2011

Riktig vårkänsla.....

....har det varit hos oss i helgen. Tänk att man blir lika överraskad och lycklig varje år när man..........för första gången upptäcker det underbara vårljuset som bara finns nu........det för första gången är helt snöfritt och vackert (om än gult) på promenadstigen......när man för första gången hör att den lilla bäcken som varit frusen plötsligt vaknar till liv och börja bubbla och porla....när man för första gång kan ta kaffekoppen med sig ut i växthuset och bara njuta....när man för första gången varit hos trädgårdsmästaren och köpt de första penséerna som man längtar så efter


....när man för första gången vågar lämna blommorna på trappan kvar över natten.

....Då är det vår på allvar eller hur....ÄNTLIGEN! Nu fattas bara lite stilla vårregn men det verkar som det skall komma i veckan.

7 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Gillar som alltid din promenadväg längs bäcken...har du kattsällskap månne numera!?

Hos mig halkar man fortfarande omkring på vägarna, den enda som har fått vårkänslor är Kletus...en fågel om dagen lyckas han släpa in. Ett känt vårtecken om något här så jag har inte tappat tron om vårens återvändo.

Må så gott,
Ia

Rajson sa...

Njuter av dina vackra bilder med massor av vår!
Tänk vad det skiftar nu. Om solen är framme är allt så ljuvligt eller så kommer den råa dimman.
Men jag njuter av varje liten snödroppeknopp som kommer!
Och precis som du skriver, ljuset!!!
Ha det gott!

Monica fra Koseleg sa...

Så skjønt! Her er også mildt, men regn og vind! Håper vi får litt opplett snart- Jeg har så lyst ut å begynne på "vårrengjøring" i hagen- kjøpe stemor...Gleder meg!
Mvh Monica

Malin sa...

Åh vilket härligt inlägg och du får med allt det där som jag/vi kunnat njuta av under helgen...så lycklig man blir/är!
Jag kunde sitta ute bakom huset med kaffekoppen, blunda o vända näsan mot solen...Solen värmde så gott...Det sias om regn frampå så önskan går nog i uppfyllelse!

Kram från Malin

Unknown sa...

njuter när jag ser dina bilder! va lite snö alltså! vi får nog vänta en månad ännu på den där synen!
kram
susanne

Humlans Lott sa...

Men ååå, så härligt! Njuter av dina bilder, de andas vår. Här är det mest bara skitigt och grått, men det är i alla fall vår i luften.

Virre sa...

Ja det är en underbar tid vi har framför oss nu! *ler* Och det är som du säger, man förundras o njuter av det lika mkt varje år!

Ha det gott!