söndag 15 maj 2011

Årets första ros!

Ja, så långt har året gått att den första rosen....nästan har slagit ut....... Louise Bugnet heter hon, den vackra vita med röda knoppar och ljuv doft. Här har hon fått sällskap av en annan favorit, den lilla älskliga porslinsveronikan. Vackrare blomma får man leta efter!

De sista tulpanerna och de första alliumbollarna har fått pryda köksbordet....vilka färger!!Även i år kommer Tolvgudablomman snällt upp i rabatten......en speciell blomma minsann.Några köpta vita pelargoner och de sista penséerna passar så bra ihop.....men nu kommer mina egna frösådda minipenséer. De varar sedan hela sommaren.Vill ni se en stollig pelargon....nästan som ett bonsaiträd eller hur?......men titta inte på lössen. De har förhoppningsvis gått hädan nu när jag varit framme med såpsprutan.

Ha en skön vecka....nu när vi fått ett välbehövligt regn idag.

9 kommentarer:

Rajson sa...

Oj,det var tidigt med rosor!
Det gäller att hinna med och njuta!
Porslinsveronican är en av mina favoriter. Såg att den på G och slå ut nu!
Ha det gott!

Malin sa...

Du milde...är det redan dags...Vi ligger lite efter men det går verkligen undan nu...Jag kikade på rosorna senast idag och de ser friska och pigga ut trots den hårda vintern...hoppas innerligt att blomningen blir där efter...
Pelargonen är verkligen något helt eget...vriden om sig själv men vid prima liv...
Ha en go´vecka nu!

Kram från Malin

Humlans Lott sa...

Louise är en av mina favoritrosor - en riktigt beuty queen!

Ha det gott!

Ninni sa...

Oj, det märks att jag bor längre norrut! Även om det är ovanligt tidigt här också med hägg och syren som blommar nu och annars inte brukar blomma förrän i början av juni. Men så långt som till rosor har det inte kommit här. Vilka underbara bilder du bjuder på. Tack för det!
Kram NInni

Lotta 8`) sa...

Nämen - utslagna rosor?! Lycka :) Än en gång - tydligt att ni är ca två veckor före oss för här har porslinsveronikan precis gått i knopp, kylan gör nog sitt och stoppar upp hastigheten lite, bra - för då hinner även jag med :)

Silverpäron - grattis! Önskar mig också ett, stod och höll i ett i våras men visste liksom inte var den skulle planteras och då fick det vara :)

Tråkigt med din New Dawn! Men som P Englander säger i sina program, klipper man lite så skrämmer man dem till att sätta nya skott :) Är det en bra klätterros, hyfsat snabbväxande? Remonterare? Har nu äntligen fått min spalje och funderar på en fin klätteros, kanske har du något mer bra tips?

Ha det så gott, kram :)

Anne-Lie sa...

Porslinsveronika så vacker...har jag inte sett förut..:-)

Christina sa...

Det var en tidig ros! Vackra bilder.

Poppins sa...

Oj, redan en ros? Så långt har inte våra kommit ännu. Dock har jag ätit jordgubbar från Helsingborg, så det känns som allt är tidigt i år.
Tiden går så fort nu och jag känner också att jag inte riktigt har hunnit blogga så mycket. Men bloggandet ska ju vara något kul, så vi vägrar väl att ha dåligt samvete, eller hur? :)
kramar från Poppins

Knytt sa...

Pelargonen ser ut att ha försökt knyta en rosett på sig själv X)

Jag älskar Louise, hon är alltid först här också =)