söndag 1 juni 2008

Min "rosa" vallmo.....!

......nu tror ni naturligtvis att jag har fått värmeslag eller något liknande, men så är det inte....detta är faktiskt en bild på min rosa vallmo, dvs den är köpt som rosa men den lurade mig helt och hållet för knallorange det är vad den är. Den är faktiskt mycket vacker när solen lyser igenom den och vilken bonus att det råkade stå en blå allium intill, för de klär verkligen varandra.

Så här hade jag tänkt att den skulle ha sett ut. Bilden är tagen på Sofiero som har många vackra vallmo i flera rosa nyanser, men denna är nog den finaste. Man kan/vill ju inte gräva upp den och ta den tillbaka till plantskolan så vi får väl vänja oss vid vår "bortbyting".

När vi är inne på den rosa avdelningen så måste jag visa denna vackra pelargon som blommar nu. Det står Mårbacka på namnstickan, men det tror jag inte riktigt på....men vacker är den i alla fall (en bortbyting till?).


Idag när vi gick vår dagliga promenad så kom jag hem med en bukett (kunde bara inte låta bli) och som utgjorde ett smakprov på dikeskantens rikedom. Enkel och vacker!

Nästan hemma glimmade något blått i gräsmattan och där växte denna lilla söta blomma....teveronika tror jag den heter. Det som ser ut som en stor salladskål är minsta snapsglaset, så liten ät den.


Från Sofiero måste jag även få visa två fina gångstigar som leder genom Rhodondentronravinen.....riktigt spännande att se vad som döljer sig bakom nästa krök.......

....kanske leder den fram till min favoritrabatt som jag försöker "härma efter" så gott jag kan. Där upptäckte jag denna fantastiskt söta vita näva som blommar nu och som svävar som en sky av vita blommor i rabattkanten. Är det någon vet vad den kan heta?

Ha en skön vecka och njut av den fina vädret så länge det varar.

6 kommentarer:

Poppins sa...

Ja, det är lite lustigt med alla "bortbytingar" som man råkar ut för. Glömmer aldrig de gula klätterrosorna jag köpte till mors dag. De visade sig vara rosa men mamma blev lika glad ändå.
Nog slarvas det mer med märkning och så än förr.
Vackert i alla fall med din oranga vallmo men den känns säkert lite snopet.
kramar

Anonym sa...

Hej, köpte vallmo som jag trodde var jättevariant, men de var rätt små. Vill också ha den rosa stora. Grannar nere i backen har massor, både orange och rosa. Trodde kanske ni var på Pelargonsällskapets 10-årsjubileum idag, som jag läste om. Karin och jag var på "trädgårdsyra" på Svaneholm. Rätt trevligt och parken visade sig från sin bästa sida idag. Köpte potatisskrubbarhandskar till mig och som present till en väninna som har träff på sin koloni i Lund på torsdag kväll.

Genarps ogrästyngda lady

Karin A sa...

Hihi, jag tror dig när du säger att du inte har fått värmeslag. Däremot tror jag nästan att jag har fått det. Har varit ute i stort sett hela helgen och det känns nu vill jag lova. Jag har köpt lila vallmo, rosa vallmo och alla har de blivit orange. Härliga bilder från Sofiero, spännande med gångar. Den vita nävan är underbar. Skulle behöva se en närbild för att kunna identifiera den men en första gissning är Geranium maculatum 'Album', vit pricknäva.

Ha en skön ny vecka! Kram Karin

Anne sa...

Vallmo, näpna fynd i gräsmattan och all njutning de andra bilderna ger mig är en lisa för själen. Förresten bilden med vägen ned till rodedenron väckte min fantasi - ska vi ta livet "för givet" eller "som givet" - är vi alla ute på vandring? - där vi ibland viker av från huvudvägen och finner nya stigar eller är de nya stigarna ibland senvägar även om vi till en början tror att de är genvägar - lycklig vandring vart du än befinner dig önskar jag dig! Du stigfinnare!
Kram Anne

Veronica sa...

Jotack! Det där med "rosa" vallmo vet jag precis hur det är! Min rosa planta som jag köpte förra året bjuder i år både på rosa och oranga blommor! Jag antar att den enda blomman planatan bjöd på förra året korsade siig med en orange elelr nåt på vägen hem till mig, och sen fröade den av sig och blev till en orange blomma....
Tänk, jag kom inte iväg till Sofiero i år heller... Jobb och jobb så långt ögat kunde nå... Men någon gång ska jag dit och se roddisarna blomma!
Må så gott! Veronica

Erik sa...

Nu var det några år sedan, men Sofiero var fint. Ett trevligt besök, minns Rhodondentronravinen till vänster om slottet. Det kom som en mindre överraskning att trädgården låg så högt...
Riktigt fina blombilder ;-)