fredag 12 december 2008

Så kom snön....

Det var vitt överallt när man vaknade och tittade ut genom fönstret. Tyvärr är det väl som snö är för det mesta här nere i söder slaskigt och moddigt....men fin där det får ligga orört.


Jag gick ut för att sätt granris under köksfönstret och petade ner några av de sista äpplena som lite pynt och vill fåglarna ta sig en smakbit så varsågod....!

Titta vad jag hittade under fönstret....en liten blommande Fairyros. Man brukar ju säga att de blommar tills frosten tar dem, men så är det inte här för det har varit nere i -5 grader men den blommar oförtrutet på. I somras kan jag inte säga att den tillhörde mina favoritrosor, men nu är den bara helt bedårande.

En anna lite söt vårblomma hänger utanför ytterdörren i en pilestrut som jag köpte på en marknad för några veckor sedan, den verkar trivas bättre här än den gjorde inne.

På trappan står en nyinköpt julros och jag hoppas att den inte tycker att det är för kallt, men den borde väl tåla det.

De små fåglarna, här är det en blåmes som utför konster för att pilla i sig jordnötterna som jag hängt ut i pergolan. Det är ett skådespel att njuta av.

Ha en skön kväll och en stämmningfull Luciamorgon. Jag har hållit på att förbereda vårt Luciakaffe nästan hela veckan. Jag har bakat och dukat för att få det så perfekt och vackert som möjligt. Detta är min egen lilla "Nobelfest" och vår egentliga julfest och det är så roligt att försöka få till det så att jag och gästerna blir nöjda. Jag återkommer med en rapport och några bilder senare.

12 kommentarer:

Karin sa...

Så vackert med snön! Kan du skicka över lite hit? :) Fairyrosen är helt bedårande och så tapper den är som blommar nu. Hoppas ni får en trevlig dag imorgon! För min del väntar helt traditionsenligt julgranshuggning och därefter blir det glöggmys. Kram Karin

Karin Lindström sa...

Hej!

Vad mysigt med snön. Hos oss är det regn och slask!

Tänk att den blommar än! Vilka fina bilder, jag får nästan lite vårkänslor!!

Ha en riktigt mysig Lucia och adventshelg!

Varmaste kramarna
Karin

Lallis - liv och leverne sa...

Men ÅH vilken underbar ros!
Och ljuvliga bilder.
Kram Lallis

Lotta 8`) sa...

Önskar dig en trevlig Luciadag med gott kaffe och tilltugg och mysig samvaro med familj =) Hoppas snön ligger kvar och höjer mysfaktorn till topp.
Vad vackert det är med lerkrukor, granris och äpplen! Hmmmm.... visst skulle jag kunna ha så jag med..... klurar lite..... tack för tipset =)
Tack för din hälsning hos mig - då vet du hur det känns, så konstigt och tomt.... jag som skulle ringa och säga; ser du att det snöar?! Men nu får jag säga det med blicken vänd uppåt..... Ha det så gott, kramen =)

Anonym sa...

helt otroligt med en ros som fortfarande blommar :)

Ninni sa...

Visst är det vackert med snön! Här har det dessutom varit sol en liten stund idag och 5-6 grader kallt. Ganska perfekt!
Vad fint du gjort med äpplena och granriset! Har hittills bara hunnit köpa hem vita hyacinter och amaryllis. Inte hunnit med så mycket pyntande...en rejäl förkylning drabbade mig på planet hem tyvärr. Så jag ligger mest i soffan framför TV:n;)
Hoppas Luciafikat blir lyckat!! Ha en riktigt skön helg!
Kram Ninni

Annika Christensen sa...

Så vackert du har det! Rosen är ju som du säger ingen favorit men jag förstår att du gillar den just nu.
Fina krukor med äpplen.
Ha det gott
Annika

Rajson sa...

Tänk vad lite snö kan göra.Vi har haft det vitt nu i några dagar och det blir så mycket ljusare.
Vad mysigt det låter med Lucia-fika,hoppas ni hade det riktigt trevligt!
Julrosor är fantastiska blommor.Har haft en el flera julrosor i en kruka vid entrén i många år.Blommar från november till våren!Sen gräver jag ner dom i rabatten och hoppas på flerårig blomstring.
Ha en fortsatt skön december helg!

Poppins sa...

Det ska bli roligt att se bilderna från din "Nobelfest". Och visst är det roligt att fundera och planera inför festen. Vi har alltid en julfest för vår lilla bokklubb lördagen innan jul och varje år försöker jag fundera ut mat som har julens smaker men ändå inte är julmat. Kul att gå och klura lite på!
Tänk att the Fairy trotsar vädret och blommar fortfarande. Och så vackert med snön. Fast vi bara bor med några mil emellan oss så skiljer det sig med vädret. Här blev ingen snö liggande.
Kramar från Poppins

PS Hoppas du vill vara med i utlottningen på min sida. DS

Marina sa...

Snön som kom här är borta nu. SYnd!
Så fint med äpplena och riset i krukorna. Mysig advent!

Monica sa...

Oj vad fint med snön som lyser upp och vad fint du gjort med krukorna under fönstret. Det var en rolig idé ;)Det är nästan så att man får lite vårkänsla med Fairy och julros ...
Trevlig tredje Advent
Tjing
Monica

Nässelblom och choklad sa...

Nu blev jag förvånad - snö hos dig! Så vackert det är är med alla olika växter. visst är det så att en ros nu, är vackrare än i somras. Hoppas att luciafesten blev som du ville!