lördag 6 december 2008

Veckans glädjeämnen........

.....började redan på söndagen med tändandet av det första adventsljuset. Idén till min lite annorlunda adventljusstake har jag fått av min vänninna Anne som hade en sådan för några år sedan och jag har varje år tänkt göra en sådan...och nu fick det bli av. Fin blev den tycker jag om nu inte dekorationen äts upp innan jul förstås.

Vi firade även Makens födelsedag (några dagar i efterhand) och jag fick möjlighet att använda mina loppisfyndade Ostindiatallrikar och mina förädrars silverbestick som de fick när de gifte sig.....tänk!

Måndagskvällen gick åt till att förfärdiga årets julkransar till våra två ytterdörrar. Alltid lika roligt och jag brukar alltid vara nöjd med resultatet och så även denna gång.

Någon dag i vecka kikade även solen fram och förgyllde tillvaron för oss ljustörstande vintermänniskor.


I går besökte vi Fredriksdals underbara Julmarknad, alltid så mycket att se av ljus och härliga marknadsfynd. I år hade jag bestämt att vi redan fyllt vår kvot av julfynd....men hur tror ni det gick....? Mycket riktigt, inte alls!!
Här är en underbart söt lavendelpåse i det finaste linnetyg och med en fin gammeldags spets...jag föll direkt för den.........

....och även för den grekiska olivtvålen som skulle vara bra för nästan allt....inkl utrotande av bladlöss på pelargoner har jag hört.....ja,ja vi får väl se.

Här är något som jag faktiskt köper varje år och ibland dessemellan också och det är fina kryddblandningar från Naturkraft (http://www.handlakryddor.nu/). Dessa är så fina och användbara till mycket. De levererar även per post. Dessa två heter "En handfull kryddor" (den gula) och "Den perfekta kryddan" (den röda). Den första använder jag ofta när jag ungsrostar potatis i ugnen tillsammans med lite olivolja. Jättegott.

Kul att det har hänt så mycket trevlig denna mörka vecka och nu får vi se fram emot nästa för då skall jag ta fatt i julbaket till mitt tradionella Luciafika.
Ha en skön kväll och söndag och glöm inte att tända det andra ljuset.

7 kommentarer:

Ninni sa...

Vilka bra tips du kommer med! Jag har en adventljusstake av gjutjärn hemma som jag brukar fylla med bönor i olika färger...det kan ju bli någon typ av godis i år kanske! Kryddblandningarna blev jag intresserad av, ska titta på länken.
Vi ska på julfest här i huset ikväll, det ska bli spännande. Hur mycket julstämning det blir får vi väl se:)
Må så gott och ha en skön andra advent!

Lallis - liv och leverne sa...

Så underbart vackra bilder:)
KRAM

Anonym sa...

gillar ljusstaken fylld med polkagrisar!

Marina sa...

Vilken kul idé med polkagrisar!

Annika Christensen sa...

Vad många glädjeämnen du visar.
Blev så glad när ser din adventsljusstake för vi brukar också ha polkagrisar i våran. Framför allt barnen gillade ddet när de bodde hemma.
Ha d gott
Många kramar
Annika

Nässelblom och choklad sa...

Vad många härliga inspirerande bilder. Mysig med julmarknad igen. Vad fint det blir med julkransen/kransarna! Jag har också polkagrisar i adventsstaken - till barnens stora förtjusning. Ha en bra vecka!

Poppins sa...

Olivtvål har vi alltid hemma eftersom mannen alltid får oljefläckar på byxorna av cykeln. Lite olivtvål på och oljan gnuggas enkelt bort!
Ska kika in i kryddboden och se vad som säljs. Jag brukar köpa kryddor på Tirups örtagård men har inte varit där på länge.
Ostindia är en vacker servis. Lyckis du som har den.
kramar från Poppins