söndag 15 november 2009

"....ur led är tiden!"

Denna söndag har det här nere hos oss i söder varit rena vårdagen med 10 grader varmt, solglimtar, vårfågelkvitter i buskarna. Ja, man trodde inte sina öron.
Trädgårdsnerven börjar pirra så smått och där (i trädgården alltså) ser jag att den fina "marsipanrosen" Anita bara blommar och blommar.Här är några som också tror att det är vår. Minipenseén under lönnlöven.Den vita höstanemonen har inte heller givit upp hoppet.Purjolöken tänker försöka sig på att blomma så här på höstkanten. Skam den som ger sig. I växthuset hittade jag några kvarglömda vindruvsklasar i ett hörn. Söta och goda var de.

Väl inne igen så blev den stora tidskriftsutresningen äntligen av. Vi for med bilen full upp till Tippen....jag vågar inte tänka på vad de har kostat, men man får väl trösta sig med att de har skänkt glädje och inspiration i alla fall.


Ha nu en skön höstvecka allesammans.....och trösta er med att det varma vädret här nere består säkert inte så länge. Snart börjar det väl blåsa och regna och så är allt som vanligt igen.

10 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Visst är det konstigt med alla de växter som bara fortsätter blomma, trots att vi är långt inne i november? Jag har också penséer som blommar, lavendel som inte gett upp och hos mina föräldrar blommar primulan. Galet!
Jag hoppas mer på lite frost och kyla. Att tro att vi ska få snö är väl att gå för långt, skulle jag gissa. Kram...

Mia sa...

Visst är det otroligt att det så sent som i november fortfarande finns blommor som vågar visa upp sig. :)

Hua, jag bävar för den dag då jag kommer att inse att jag inte längre kan spara på alla mina tidningar.

Förmodligen mår man bättre när man får rensat upp lite men det tar emot.

Ha en fortsatt mysig kväll!
Kram Mia

Lotta 8`) sa...

Kors - hade ni så fint väder! Här var det regn och rusk... avis..... fast å andra sidan satt jag inomhus med händerna i lera så jag klagar inte :)

Det finns några tappra blommor kvar som inte ger sig :) Visst blir man glad?! Känns inte som om att det snart är advent.... ha en bra vecka :)

Marina sa...

Vilken jättefin bild du har i din header!
Jo, visst är tiden ur led ibland men det blir fina bilder av det. Kram!

SqZ sa...

Jag tycker också att den nya bilden i din header är superfin.

Annika Christensen sa...

Vilken fin bild!!
Tagen på Sofiero eller hur?
Ja igår var det varmt och skönt idag är det mörkt och jag vet inte vad trist.
Borde också städa ur tidningshyllan det står på min lista liksom.
Tänkte riva ut lite ideer och sätta i pärmar men tiden räcker liksom inte till.
Ha en bra vecka
Annika

Nässelblom och choklad sa...

vad lycklig man blir över att hitta blommor och liv i trädgården nu. Det ser så fint ut. Vilken insats du gjort som rensat och städat bort så mycket tidskrifter. Jag har så mycket rensa-projekt som jag borde ta itu med, men tiden räcker aldrig till. skulle dock behöva mer utrymme. Ha en bra vecka! Kram Eva.

Lillebeth sa...

Ja, underligt är vädret. Men uppe hos mig regn varje dag. Suck! Trots det finns en o annan blomma av violarten som hukar, men lever .Vilken jättefin banner du bytt till .Ser härligt inspirerande ut.

Cyrran sa...

Jag törs knappt tänka på hur mycket pengar som vi lägger ner på tidningar, film och böcker i det här huset! Men visst lär vi oss mycket av det? Så då får det vara värt det, även om de slutar på tippen! ;)
Vilka underbara bilder du visar!
/Cyrene

Poppins sa...

Hos mig blommar The Pilgrim envist. Fast nu blåser det väl sönder. Hur har du det i stormen? Jag har jagat blåsande krukor över gräsmattan annars går det väl bra. Det var väldigt otäckt att köra hem från jobbet men vi höll oss ifrån motorvägen och tog det lugnt. Elen har blinkat lite men verkar ganska stabil - hoppas jag...
många kramar från Poppins