torsdag 30 augusti 2007

Bland Sofieros dahlior.

'Pink Skin'

Den första riktiga utflykten med den nya kameran gick till Sofiero för att njuta av deras fantastiska dahlior innan dessa så småningom tas upp för vinterförvaringen. Just nu blommar de överdådigt. En fin höstblomma som bara blir finare av att det blir svalare i luften ända tills den första frosten kommer och hela härligheten vissnar ner. Nu skall jag med en gång säga att jag vet tyvärr inte vad de olika sorterna heter för jag var så upptagen av fotograferande att jag glömde att titta efter. Förlåt! (Har kompletterat med namnen efter dagens återbesök bland dahliorna på Sofiero)

Vit Spindel 'White Star'

'White Perfection'

Bland alla rabatterna stod trädgårsmästarens skottkärra med en vacker last av avklippta dahlior. Tänk så skönt jobb att gå i solen och pyssla med blommorna.
Denna fina lite ovanliga dahlia ('Honka'), som en stjärna. Den skulle jag kunna tänka mig.

'Swan's Sunset'

Här råkar jag veta namnet som är 'Vulkan' för vi hade en sådan för ganska många år sedan. Lite för färgsprakande för min nuvarande smak, men den gör verkligen skäl för namnet.

Utanför Majas hus stod så här vackra "blommor".

Vi strosade runt i den vackra bokskogen och titta vad vi hittade....ett öra! Det måste vara någon som tappat det efter någon rockkonsert kan man tänka.
Sååå glad jag är för min kamera. Vi hade en verkligt skön eftermiddag i solen. Inte dumt alls.

6 kommentarer:

Agneta sa...

Ett tips! Jag tvingade min man att fotografera alla dahlior tillsammans med namnskyltarna (de har stora fina sådana på Sofiero). Nu kan jag själv välja ut vilka jag eventuellt vill ha i min trädgård och dessutom veta vad de heter!

karin a sa...

Så vackra dahlior de har på Sofiero! Botan här i stan har en magnifik dahliarabatt. Jag njuter av mina dahlior jag med (se dagens inlägg :)). Dina bilder är underbara och även om den nya kameran säkert gör sitt så vet jag att det mesta beror på fotografen. Ha en riktigt skön helg! Kram!

Poppins sa...

Hmm, vi kan nog förlåta dig! ;)
Kul att du redan har blivit en sådan kompis med kameran.
kram

Lusthuset sa...

agneta: Bra tips! Jag började skriva upp namnen men sedan blandade jag ihop lapparna så det var ingen hjälp med det. Skall nog göra som du förslår.

karin a: Visst är de vackra, dahliorna. Så roligt att fota med nya kameran, men den beter sig lite annorlunda än min gamla med inställning av skärpan, men det är väl en vanesak. Jag har bara en sorts dahlia i trädgården och den är stor, hög och vinröd. Den har jag fått av en granne och den tar upp minst en halv rabatt själv. Det jobbigaste är att man måste gräva upp dem på hösten, speciellt om man har många.

poppins: Skönt att höra. Det är värre att jag fotade pelargoner och inte vet vad de heter, vilket jag också gjorde i hastigheten så jag får väl göra ytterligare ett besök i vinhuset och bara fota skyltarna. Tur att man har årskort.
Ja, kameran och jag har blivit ganska goda kompisar redan.

Ha en skön helg allesammans. Kram

Signes vind sa...

Helt otroligt vilken fotograf du är.
Dahlior är verkligen vackra. Den vita är ju så underbar.
Jag bara suckar av vällust!

Lusthuset sa...

Tack så mycket. Ja, de vita dahliorna var verkligen vackra och du anar inte hur stora de var som mattallrikar nästan. Ha en skön helg. Kram