söndag 19 augusti 2007

Två "höjdare" i trädgården !

Den första "höjdaren" är mitt blomtorn som blommar så fint just nu. I krukan i mitten finns en söt pelargon med små rosa blommor. Runt tornet har jag sått vita luktärtor som skall klänga upp i det. Som bonus har en Blomman för dagen från i fjol uppenbarat sig och fulländat bilden.Den andra "höjdaren" är Rosenflockeln som är alldeles otrolig. Har nog gillat regnet, men jag har varit lite oroligt när det blåst så mycket. Vi tog fram tumstocken och mätte höjden och den är 3 m hög. Det är väl inte dåligt.

Den vajar lång över pergolan som ett rosa moln.
I morse upptäckte jag en liten Nässelfjäril som hade kraschlandat på min pelargonhylla. Den är så vacker, som en tavla. Ha en skön vecka.

7 kommentarer:

Kattfot sa...

Vilket fint blomtorn! och så vackra vita luktärter. Mina har precis börjat blomma...var lite sen med sådden i år.

karin a sa...

Jag håller med om att det är två riktiga höjdare. Blomtornet (rost igen!) är jättesnyggt och Rosenflockeln är verkligen en stöttepelare bland perennerna nu på höstkanten. Fina bilder! Kram!

Eleonor (Elle) sa...

O, vad vackert !!! Det är ju rena "Paradiset" där Du bor...*L* Och Du gör så mycke fina saker ... Kramar o önskan om en br ao fin dag till Dej!

Poppins sa...

Vilken härlig beskrivning "blomman för dagen från ifjol"! Vacker är den i alla fall, den bedagade damen. Passar bra med luktärtorna.
Fjärilen var verkligen dekorativ.
kram

Birgitta sa...

Blommor och rost, så vackert. Ljuvliga bilder.

Anonym sa...

Har också börjat gilla hösten. Förr var det bara ångest. Men jag räknar med lite sommar till och kanske en grillkväll.Inte för att vi grillar så ofta men efter 2 månader kan det kanske vara dags. Tomas vill ha entrecote.

The lady of Genarp

Lusthuset sa...

anonym från Genarp: Här är det varmt som en bastu idag. Våtvarmt omslag kallar jag det. Visst kan man sitta ute och grilla om man bara inte blir biten av några monstermyggor. Min fot är inte OK ännu. Grillad entrecote är inte helt fel. Sedan får vi se fram emot den sköna hösten med myskvällar med stickning framför brasan. Låter inte det bra så säg. Har du någon bra beskrivning för mitt ullgarn? Tips emottages med tacksamhet.