fredag 31 augusti 2007

En mulen fredag.....

....med lite regn. Så fort sommaren tog slut. Sitter här vid köksbordet och är alldeles chockad av att det bara är 10 grader ute och regnet slår mot rutan. Jag som fortfarande kan känna värmen från solen för bara några dagar sedan.


På bordet framför mig har jag räddat in de sista blommorna från "Pappas ros" som gör mig så glad inombords. Den har fortfarande en svag doft kvar.


Där det ligger i skålen ser det nästan ut som vispad grädde (dansk för den är gulare). Tänk så ljuvligt vacker den är.Vad är det som rasslar och skrapar på taket, jo det är målaren som målar gavlarna på huset. Så här mycket ser jag av honom från mitt köksbord.


Ha en skön helg, det är nog bara här som det regnar hoppas jag.

7 kommentarer:

karin a sa...

Fniss, men där är ju min skål! ;) Visst är de fina och användbara. Blev sugen på att köpa en till när jag såg alla underbara färger som fanns när jag var i Finland. Fint med gula rosor till.

Ha en fin helg! Kram!

Kattfot sa...

Jag trodde först det var en dessert ju :-)

lotta sa...

Visst känns det konstigt när kylan kom så fort? Vad härligt det ser ut med rosorna i skålen.... vackert med gult och svart - sensommarfärg. Det blev panik att få pelargonerna som stått på trappen under tak och närmare husväggen för lite värme. Fast det är en vacker årstid, ett annat ljus och en annan lukt. Var på en kort joggingtur i morse och det var så härlig och så vackert när daggen låg på bladen som börjar ändra färg till svagt orange..... Det var sedan sol tills sen e.m. och nu i kväll kom regnet men det gör inget för då blir de flyttade växterna vattnade. Ha en härlig söndag =)

Lusthuset sa...

karin a: Ja, är inte Marimekkoskålen fin och som du säger vilka läckra färger den finns i. Jag har köpt min i Höganäs på Höganäs Keramik Outlet där alla produketr från koncernen finns till försäljning. Där gäller det verkligen att hålla i plånboken.

kattfot: Visst är det fint som en dessert med vispgrädde.

lotta: Ja är det inte en skärpa i luften nu som inte fanns i somras, men jag tycker också om hösten egentligen, det är bara lika överraskande när den kommer varje år. Idag ha det varit fin väder med sol och jag har varit och fotat pelargoner på Sofiero innan de tar ner den utställningen. Får nog bli ett inlägg av det. Va kul med bloggträff...men Göteborg du vet det är såå långt. Hoppas att ni får trevligt.

Kram allesammans och ha en skön söndag.

Birgitta sa...

Ja, tänk så fort det kan ändras, men idag är värmen åter här, iaf i Dalarna och det är ljuvligt. Vacker ros i vacker skål, det bryter så underbart mot varandra. Ha det gott.

Lusthuset sa...

Vad skönt att solen lyser på någon i detta avlånga land för här lyser den bara med sin frånvaro. Duggregn och blåst, Brrr! Man får sitta inne och sortera sina bilder från bättre dagar och äta hemmaodlad squash till middag. Inte dumt. Ha en bra vecka!

olivelund sa...

Jättefina rosor i en vacker marimekkoskål!