måndag 27 augusti 2007

Nyförvärv!


Så fick jag då äntligen efter några veckors spänd väntan min nya kamera. Den är ännu ganska outforskad men skall verkligen bli spännande och roligt att lära känna. Jag tackar min gamla vän för alla fina bilder som den tagit för den har verkligen följt mig överallt. Nu får den vila sig och eventuellt göra något inhopp då och då vid behov.Den nya kameran verkar vara ett riktigt litet "muskelknippe" och man blir helt matt när man läser instruktionsboken. Jag tänker nog börja med att bara fota med den så får vi se hur det går. "Trial and error" är det som gäller.

Här kommer några av de första bilderna med den nya kameran:


Lägerhäggen blommar om och den lilla fina vita blomman tittar yrvaket fram som om den undrar om den får komma ut i solen.


Några söta pelargonblommor står och gottar sig i växthusvärmen.

Där står också min P. gibbosum som är gulgrön och doftar bananlikör om kvällen.


På trappan står några rosa-gula krysantemum och hälsar välkommen hem.


13 kommentarer:

Ronja sa...

Kul med ny kamera! Det ska bli kul att höra vad du tycker om den, jag är nämligen på gång att börja byta.
Jag tycker ofta att det är svårt att få riktigt snygga bilder inomhus, men närbilder och utomhusbilder fixar den fint, min Fuji E510. Kan vara sk-t bakom knapparna förstås. :)

Ronja igen... sa...

Fina bilder förresten!

Marina sa...

Det blir verkligen fina bilder med en bra kamera. Det är ett stort nöje att ta kort då.

Lotta sa...

Vilka vackra bilder! Du kommer att ha mycket skoj med din nya kamera spår jag!

Tack för rara ord om mina dockor!

Ha en härlig fotovecka!

Kram
Lotta

karin a sa...

Vilka fin bilder du tagit med kameran! Och tänk det kan bara bli bättre. ;) Mycket inspiration i föregående inlägg också. Tack för det! Ha en fin vecka! Kram!

Lallis sa...

Grattis till nya inköpet:)
Det blir ju fina bilder!
Kram Lallis

Clara sa...

Aaaaahhh, läckra bilder!!! Och nu är du också med i olympusklubben.....lovely! du kommer inte att få mycket gjort nu den närmaste tiden....förutom fotografering då förståss! Du har valt en kanonkamera...kommer inte att ångra dig...jag lovar!!!
Ser fram emot fler härliga bilder!!!Kram

Poppins sa...

Grattis, grattis till ny kamera! Tror det är samma modell som Clara har? Visst är det roligt med en ny, lite mer avancerad kamera. Nu väntar jag på att träffa på dig på flickr...
Och vilka vackra nybörjarfoton du har tagit. Njuter av att titta på dem.
kram

Lusthuset sa...

alla: Tack för uppskattningen. Efter första utfärden med nya kameran blev jag nästan "chockad" över att bilderna blev sååå mycket bättre. Gjorde ett uppföljande besök på Sofiero för att forografera bl.a dahlior och pelargoner som det inte blev tid för i fredags. Stormvindar, störtregn och hagel så det såg ut som julesnö på förmiddagen och underbar sol på eftermiddagen. Underligt väder vi har. Ha det bra allihop. Kram

lotta sa...

Men grattis till nya kameran! Jättevackra bilder men du är också en duktigt fotograf och hittar fina motiv :) Och jag blir så stärk i min önskan om ny kamera.... Och vilka vackra bilder från Sofiero! Dukningen var underbar och relativt lätt att göra själv. Byrån som planteringsbord var också kul - båda bilderna sparar jag som tipsbilder i mitt fotoalbum om det är ok? =)

Lusthuset sa...

lotta: Tack jag är riktigt glad i den. Var och fotade på Sofiero igår bland vackra dahlior bl.a och det blev jättefina bilder tycker jag. Håller mest på och brottas med Photoshop Element vilket inte är lätt. Visst får du spara bilderna som inspiration, det är ju meningen. Om jag har fattat rätt så vann Feminabordet. Kram

Wickans värld sa...

Vilka proffskort den tar eller rättare sagt du!
Vill också ha en ny kamera! Måste komma ihåg vilken det är du har...
Wickan

Signes vind sa...

Så avundsjuk jag är nu. Hoppas kunna uppgradera mig till jul - har ju bara en simpel kompaktkamera. Otroliga bilder du tagit men som sagt så är det inte kameran som tar bilderna - det är du!Det kan bara bli perfekt nu när du har en ny medarbetare.