fredag 10 augusti 2007

Ha tålamod med mig!

Det har blivit lite si och så med bloggandet på sista tiden. Jag har försökt läsa och kommentera så mycket jag har hunnit, men det skall bli bättre hoppas jag. Jag går i kameraköpstankar och har varit helt uppslukad av kataloger, hemsidor på internet och fototidningar så det går helt runt i huvudet på mig. Jag har till slut bestämt mig (tror jag) att köpa en Olympus SP-55OUZ som har fått gott omdöme verkar det som. Bra Macro är något jag absolut vill ha och det har den. Det är både jobbig och spännande. Jag har dessutom skaffat mig Photoshop Elements 5.0 i stället för den urgamla version som jag hade och där är ju massor att lära sig.

Undertiden får ni hålla tillgodo med denna lilla söta virkade bakelse (som jag hittade i tidskriften Country Living) och den är väl söt! Själv stickar jag för brinnande livet på den på den lilla babykoftan för nu är flickebarnet född så nu gäller det att ligga i.

Ha en skön helg.

8 kommentarer:

Marina sa...

Det där emd photoshop ska jag också ta och lära mig lite mer om någon dag, men det tar ju sån tid. Det måste vara en dag med "inne väder".

lotta sa...

Allt har sin tid..... spännande med en ny kamera. När vi var ute med båten fotade jag och dottern samma motiv med två olika kameror och min "enkla och gamla" jämfört med doterns nya - suck - jag vill också ha en ny kamera!!! Härlig bild du har upptill - höstfärger =)

Poppins sa...

Lycka till med kameraköpet. Det är en stor investering så man vill att det blir rätt. Själv köpte jag en Canan Powershot S3 IS i våras som jag är jättenöjd med. En fördel med den är att displayen går att vrida så man kan ta bilder ur de mest konstiga vinklar.
Bakelserna såg jättegoda ut. En rolig idé. Jag såg falska bakelser sydda i tyg, spets och pärlor på Trollenäs lilla galleri i somras och har funderat på att försöka sy några. Både vackert och sunt! :)
kram

Karin A sa...

Vilken ljuvlig bakelse! Den ser ut som ett alldeles lagom projekt. Photoshop är tålamodsprövande men samtidigt kul. Jag har funderat på att byta ut min gamla variant mot något nyare. Du får gärna berätta vad du tycker om det nya! Kul dessutom med ny kamera. Bra makro är roligt och något jag saknar med systemkameran (det går ju inte att gå så nära utan ett makroobjektiv). Ha det gott och lycka till med allt. Kram!

Lisenlea sa...

Herre min skapare så himla gulliga muffins! Jättefina foton du har förresten. Jag måste spara den här bloggen.Råkade hamna här av en slump. Måste nog sitta och hänga här ett längre tag känner jag men man blir ju galet inspirerad.Nu måste jag ut och plocka kryddor och göra salt!
Tjing så länge från lisenlea.

vildängel sa...

Finns det någon som helst möjlighet att jag skulle kunna få mönstret på de där urläckra muffinsarna av dig? Såna vill jag verkligen göra!

Lusthuset sa...

alla: Först vill jag göra klart för alla att jag har inte gjort den söta stickade (eller är den virkad) muffinsen. Jag är otroligt smickrad över att någon tror mig om detta. Tack. Bilden hittade jag i den engelska tidskriften Country Living som ibland har roliga bilder. Den händige som vildängel kan säkert klara det ändå utan mönster.

lisenlea: Kul att du halkade in till mig. Så roligt och välkommen åter.

Kameraköpet går framåt. Nästa vecka blir det nog av. Jag kan knappt bärga mig så spännande är det.

Clara sa...

Du har gjort ett klokt val....jag är själv mycket nöjd med kameran och den har blivit bäst i test i ett par olika fototidningar! Om du väljer denna kamera så har du många möjligheter och den är ett bra alternativ till en systemkamera som naturligtvis är det bästa man kan ha om man vill ha hög kvalité på sina bilder....men då pratar vi helt andra pengar.....monst 10,000-15,000kr med kamera och lite olika objektiv. Jag är helt ny på det här med att fotografera så jag tänker träna nu ett par år med min Oly och om mitt intresse håller i sig så köper jag nog en systemkamera så småningom. Din lilla muffins är ju helt bedårande...ska du göra en sådan? Som sagt lycka till nu och så ses vi på bloggarna....ska bli kul att höra vad du satsar på för kamera !!! Kram