tisdag 21 augusti 2007

En aning av höst

Ja, det är knappt att man vill säga det, men det låg en aning av höst i luften idag. Vi promenerade längs stranden i Gamla Viken och det kändes tydligt. Färgerna ändras åt det bruna lite pastellfärgade hållet.

Badhytterna och bänken med en kvarglömd handduk.


Strandnejlikan och gräset tonar över i brunt.

Nu hör jag ju faktiskt till de människor som gillar hösten, med sin lugn och ro. Luften kan vara som idag varm men ändå frisk och det mjuka ljuset utan sol gör bilderna akvarellaktiga i färgen.

15 kommentarer:

clara sa...

Vilka härliga bilder du visar!!! Du är också intresserad av att fota förstår jag...kul! För min del gör det inget att det börjar bli höst....tycker det är en rofylld och vacker årstid.
Ha det så skönt!!!
Tack förresten, för att du uppskattar Clarakanin och hennes äventyr!

Marina sa...

I går hade vi helt klart höst här, idag känns det lite så också. Det gör mig inget, jag gillar också hösten. Jag behöver uppehållsväder på fredag, då planerar jag att rensa ogräs nämligen.

Anonym sa...

Underbara bilder :)

lotta sa...

Det märks nu på både växter och nattempuratur att hösten nalkas. Underbara bilder du tagit där du fångat höstkänslan - segelbåten som är alldeles ensam på det grå havet... Hösten är välkommen hos mig med allra vackra färger i naturen och den höga, klara luften. Dags att gå ut i skogen och leta svamp... :)

Eleonor (Elle) sa...

Underbara bilder .. jag älskar hösten.. min favorit årstid.. Trots det kryper det av obehagskänsla i mej idag .. vardärför skänt att få se Dina vackra rofyllda foton.. Kram...

Lusthuset sa...

Alla: Det verkar som fler en jag gillar hösten. Jag är inte så förtjust i riktig värme, mår inte bra av det, därför är hösten oftast helt lagom. Luften och ljuset under promenaden i Viken var faktiskt helt magiskt. Nästan helt stilla med mjuk sval luft. Ja, det var mycket vackert.

clara: Jag tycker nästan att du kunde skriva en barnbok om Clarakanin.

marina: Hoppas att du hinner höstrensa i trädgården i helgen

ljuvligt hemma: Tack snälla!

lotta: Plocka svamp låter ju trevligt. Här i Skåne verkar det inte finnas så mycket svamp att plocka.

eleonor: Så skönt att du mårlite bättre av att se på mina bilder

I helgen är det den stora Trädgårdsfesten på Sofiero, så då vet ni var jag är! Kram allihop!

Poppins sa...

Suck, vilka vackra bilder! Du är så duktig på fotografera. Och hösten är en härlig tid och det är den perioden på året då jag mår bäst!
kramar
Kanske jag hinner till Sofiero. Om du ser någon som fotograferar som en dåre, då kan det vara jag...

karin a sa...

Så vackra bilder! Jag gillar hösten men samtidigt är det lite vemodigt med blommorna som vissnar ner. Tända ljus och höstfärger i trädgården är däremot härligt. Ha det kul på trädgårdsfesten! Själv ska jag på minisemester. Kram!

Lusthuset sa...

Poppins: Om det är någon som fotograferar som en dåre så kan det ju även vara jag om det är på fredag för då hade vi tänkt gå dit i första hand. Skall även hämta min nya kamera då. Bäst att ta den gamla invanda till Sofiero och lära sig den nya i lugn och ro. Vi satt och fikade idag ovanför Hittarp. VILKEN UTSIKT! vad tror du att jag hade glömt hemma? Jovisst, kameran. Virrepanna det är jag! Ha en skön helg. Kram

Karin A: Ha en skön semester för än är ju inte sommaren borta. Här är jättevarm idag. Kram.

sublim design sa...

Ville bara säga att du verkligen tagit jätte vackra bilder!
/S

Lusthuset sa...

sublim design: Tack snälla. Det var så vackert ljus den dagen.

Poppins sa...

Undrar hur det går med din nya kamera? Du måste berätta. Eftersom det inte är länge sedan jag köpte min, kommer jag ihåg hur upprymd man kände sig.
Men också hur hopplöst det kändes när man satt där med en manual på flera hundra sidor och tänkte: Mamma mia, hur ska jag någonsin kunna ta ett kort.
Tur det finns autoinställning så man i alla fall kan börja fotografera innan man lärt sig alla funktioner.
Lycka till med kameran!
Kramar

Lotta sa...

Hej!
Vilken underbar blogg jag ramlade över här. Härligt med en skåning till!

Här har du en till som älskar hösten. Jag älskar att få tända massa ljus och krypa upp i soffhörnet med en spännande bok!

Ha en härlig helg!
Varma hälsningar från Lotta

Lusthuset sa...

poppins: Jag hämtade den i går efter trädgårdsfesten på Sofiero. Jag har inte hunnit titta på den så noga för det vill jag göra i lugn och ro och riktigt njuta av att packa upp den osv. Sådan är jag. Vi skall ha kalas i idag så det har inte blivit tid....men när gästerna gått i kväll är det väl jag som öpnnar den med av spänning darrande fingrar. Sedan skall jag testa den må du tro. Guuud så spännande. Hoppas du har det bra på Trädgårdsfesten man kan ju gå där nästan hur länge som helst eller tills att pengarna tar slut. Ha det bra. Kram.

lotta: Så roligt att du hittade till mig. Hoppas att du kommer tillbaka snart. Ha en skön helg.

Lallis sa...

Åh, vilka fina bilder du bjuder på!
Ja, det är onekligen snart höst .
Ha en fin kväll.
Kram Lallis