lördag 27 oktober 2007

Idag skall vi fira....!


I morse när jag läste morgontidningen föll min blick på en liten notis där det stod att idag den
27 november är det "Internationella nalle-dagen". Så passa på att ge dina nallar en extra kram idag. Här ser ni min lilla samling. Den bruna är gammal och ärvd. Han håller på att tappa ena armen så han får nog snart besöka doktorn.

Detta lär ha sitt ursprung i att USA:s president Theodore "Teddy" Roosevelt vägrade att skjuta en björn under en jakt han deltog i på sin födelsedag. Som en följd av detta blev leksaksbjörnar kallade för teddybjörnar. Sedan dess firas i USA och England nalledagen. Från slutet av 1990-talet firas den även i många av Nordens bibliotek.


Ha en skön helg alla goa bloggvänner! Vi skall ha en liten höstmiddag för några vänner med lite god mat (marinerad kycklingfilé och potatisgratin) och ett gott vin. Till efterrätt får det bli äppelkaka och därtill tänker jag tända massor av ljus så vi riktigt kan kura i höstmörkret. Det blir nog trevligt hoppas jag.

9 kommentarer:

karin a sa...

Vad mysigt det låter med höstmiddag i goda vänners sällskap! Har du något recept på marinerad kycklingfilé? Hade ingen aning om att det var fira-nalle-dag idag. Alla har vi nog någon gammal nalle liggandes. Ska tänka lite extra på min idag. :) Kram till dig och ha en härlig helg!

Trollmor sa...

Aha, var det därför jag stod och fingrade på en alldeles bedårande liten nalle i en butik tidigare idag? :-)
Känner jag mig själv rätt så finns det viss chans att den får följa med mig hem i nästa vecka.
Det låter mysigt (och gott!) med en höstmiddag. Hoppas att ni får det riktigt trevligt!
Kram

Lusthuset sa...

karin a: Jag visste minsann inte heller att det var Internationella nalle-dagen idag. Tänk så obildad man är. Hihi. Eftersom jag hade den gamla bruna ärvda nallen så passade jag på att visa honom. Han är söt tycker jag. Jag håller just på att göra äppelkakan så jag får ha ett öra i köket. Jo, jag har ett recept på marinerad kyckling som jag hittat i Allt om Mat nr 13 för i år. Jag har bjudit på den en gång tidigare och då hittade jag en av gästerna som letade i kylskåpet om jag hade mer. Det var ett gott betyg tycker jag. Kan kanske göra ett inlägg om det. Jag kan maila receptet till dig annars. Ha en jätteskön helg. Kram!

Lusthuset sa...

trollmor: Jag tycker du skall ta nallen med hem, det var nog meningen. Visst betydet våra nallar mycket. Älskingsgosedjuret när jag var liten. Hoppas att du får en jättemysig helg du med. Kram.

Hem & Harmoni sa...

Vilken mumsig meny! Lät ju så gott...
Hoppas ni har det bra!
Kram från Marie

vildängel sa...

Nalledagen - vad gulligt det hade jag inte en aning om. :)

karin a sa...

Hej igen! Om du inte vill lägga ut receptet här så får du mer än gärna maila det till mig. Goda kycklingrecept kan man inte få för många av. Jag hoppas ni hade det trevligt igår! Kram

Poppins sa...

Så mysigt och gott det lät. Vi festade också till det lite med några goda vänner.
Tänk, jag missade nalledagen. Tittar här på min Rembrandt som sitter i soffan och ser lite ledsen ut. Måste ögonblickligen ge honom en stor kram!

Lusthuset sa...

hem och harmoni: Ja, det blev riktigt mysigt och gott så jag tror minsann att jag skall blogga lite om det.

vildängel: Du ser, man lär så länge man lever!

karin a: Det blev både mysigt och gott, så lag lägger in receptet i bloggen för att ni skall se "hur duktig jag är" Hi hi!

poppins: De får du verkligen göra, ge honom en kram alltså. Han väntar nog bara på det. Höstfester är så mysigt med mörkret och tända ljus. Får nog blogga lite om det.

Hoppas alla har haft en skön helg och får en bra vecka. Kramar till allesammans.