torsdag 18 oktober 2007

Lite höstpyssel i trädgården!


Har ägnat några timmar idag åt småpyssel i trädgården. Det går fortfarande att få ihop en liten bukett av de sista blommorna....lite blå höstaster, vit tagetes, äppelsolbrud bl.a


Pelargonerna står fortfarande i växthuset, nu med värmefläkten tillkopplad, men det börjar nog snart bli tid att flytta in dem till deras vinterförvaringsplats i garaget. Det är lite synd för det är fantastiskt att kunna se dem alla på en gång.


Den stora pelargonen 'Clorinda' får jag flytta in och ut ur garaget på skottkärran allt efter den förväntade nattemperaturen. Man får ju inte ro i sinnet förrän de är i tryggt förvar i garaget.

Titta här!!!...en jordgubbsblomma med en liten kart....det var ganska gulligt!Skörd av rosenbönorna. Har aldrig provat att äta dem, tycker mest att de är vackra blommor som fyller bra i rabatten.

Bönorna är otroligt fina. Här ligger hela fatet fullt av "karameller". Några brukar jag så igen nästa år, men de andra brukar jag spara i en burk bara för att de är så fina. Är det någon som har en idé vad man skulle kunna göra med dem?


Ha en skön och förhoppningsvis solig helg.

8 kommentarer:

karin a sa...

Så härligt det ser ut i ditt växthus med alla pelargonerna! Det är verkligen många som fortfarande blommar. Så otroligt vackra rosenbönorna är. Ser ut som godis eller glaspärlor. Ingen aning vad du kan göra med dem men säkert väldigt fina att bara ha liggandes i en glasburk. Ha en härlig helg i ett förhoppningsvis fint (och inte för blåsigt) väder. Kram!

Solkatter & dammråttor sa...

Vilka vackra höstbilder du visar.Blommorna är ju fortarande vackra hos dej.....här på mitten av landet har vi bara någon enstaka sort kvar. Jag plockade en stor bukett höstaster vid stugan häromdagen.
Bönorna är ju otroligt attraktiva att bara ha i en skål så där.....ser verkligen ut som färgglada karameller.
Ha en skön höstdag.Här skiner i alla fall solen =)
Kram!

vildängel sa...

vilka superläckra bönor!!

A. Amaryllis sa...

Oj, vad blommor du har! Riktigt vackert. Själv är jag glad om jag lyckas hålla en kaktus vid liv :(
Kram, A. Amaryllis

Linda Lunda sa...

Men åhh vilket härligt inlägg. Ditt växthus ser jättehärligt ut måste jag säga.
Linda

Marina sa...

Nu kom jga på att jag itne tagit frö av min blomsterböna i år. Det måste jag göra. Tack för påminnelsen!

Trollmor sa...

Det märks att du vårdar dina växter ömt, vilken blomsterprakt.
Bönorna ser ut som lördagsgodis :-)
Ha en mysig helg!
Kram

Lusthuset sa...

alla: Tack för alla gulliga kommentarer. Det känns lite vemodigt att gå och plocka i höstträdgården, men samtidigt får den ett nytt ansikte. Ut med en härlig pumpa och en ljuslykta och vips så är det fint igen. Den härliga höstluften. Jag älskar den även som jag gillar min sommarträdgård också. Ha det bra allihop. Kramar!