tisdag 23 oktober 2007

Tisdagstema: Saknad.

Är det inte underligt att när jag tänker ordet SAKNAD så är min första tanke Nalle, min älskade katt. Underligt eftersom det finns flera människor som jag saknar otroligt mycket och som inte finns hos mig längre, men jag upplever den saknaden på ett annat sätt.
Jag tycker själv att det är lite konstigt att jag kan sakna honom så mycket fortfarande. Det är flera år sedan han dog. Men jag känner hans närhet så starkt. Han kunde ligga och snusa mig i örat på natten och jag kunde höra hans tassar mot golvet. Det saknar jag.

11 kommentarer:

Tingeltangel sa...

Vilken fin bild av din katt. Det känns som om den ser på mig också. Förstår att du saknar Nalle.

Poppins sa...

Åh, visst kan man sakna ett älskat djur. Även om det, precis som du skriver, är på ett annat sätt än hur man saknar personer.
Och denna Nalle ser ut att ha varit en speciell katt. Vilka milda vackra ögon.
kram

Solkatter & dammråttor sa...

Ja,jag förstår precis vad du menar.Våran Linus som vi miste för två år sedan har för alltid en stor plats i mitt hjärta trots att vi har våra andra katter nu.Jag sörjde honom lika mycket som man sörjer en människa och saknar honom otroligt mycket fortfarande.
Ha en skön onsdag.
Kram!

Gerda-Thyra sa...

Jag vet hur man kan sakna en liten katt... vår 18 år gamla katt dog i somras...och det tomrum hon har lämnat efter sig är så påtagligt, nästan fysiskt...

karin a sa...

En katt är ju som en familjemedlem så att saknaden är stor är lätt att förstå. Fina bilder!
Kram Karin

Lusthuset sa...

alla: Tack för era fina kommentarer. Tur att ni inte tycker att jag är knäpp för som en del skulle ha sagt "det var ju BARA en katt". Men det var det inte. Han var mycket speciell för mig och han blev 17 år, så vi fick ju ha honom länge. Vi hade tre katter och han var den yngste så han blev sist kvar därför fick han en speciell plats i mitt hjärta. Ha en skön kväll. Kram till er alla.

Birgitta sa...

Fina ord om en älskad katt, de blir en ju så nära och kära, skapar hemtrevnad och trivsel. Kram och ha en skön helg.

Clara sa...

Så fin han var...den nedersta bilden är så vacker....jag förstår precis vad du menar.....jag vågar inte bara tänka tanken att min Moltaz ska lämna mig en dag....hu, hemska tanke...
Kram

Anonym sa...

Saknad, jag saknar min far Gustav otroligt mycket ibland. Är det inte dags för en kattunge snart?

Genarps bag-lady

lotta sa...

Fina bilder på din saknade vän och jag vet precis hur det känns. Vi hade en ljuvlig katt som vara försvann en dag... och då var det stor saknad. Nu har vi nya katter och vår lilla unga dam, som förresten likar din Nalle, är en klar favorit som gärna sover i min nackgrop med tassen på min kind... skulle något hända henne - usch vad hemskt... Ha en skön helg 8`)

Trollmor sa...

Så fina bilder.
Våra små vänner betyder så mycket så jag förstår att du saknar honom.
Vilken blick!
Varm kram