söndag 21 oktober 2007

Nu är det gjort.....

...dvs "installningen" av mina pelargoner. Jag känner att nu kan man inte sova lungt på natten om inte ens telningar är i tryggt förvar i garaget. Det har varit en fin höstdag, lagom för detta spring mellan växthuset och garaget. Synd att jag inte hade en stegmätare för det blev nog någon kilometer.

Någon pelargon var så fin att den fick komma in i fönsterkarmen som denna 'Fireworks red and white' som blommar så fint. Den får stå i köksfönstret så jag kan njuta av den ännu ett tag

I garaget trängs resten på trädgårdsbordet under lysröret. Så tomt det blev i växthuset.

Kanske en av de sista rosbilderna, på en tappert kämpande 'Marselisborg' en underbart söt dansk slottsros med blommor som är formade som små gula "kålhuvuden".

Ja nu har hösten slagit till på allvar och vid middagen fick vi tända så många ljus vi bara kunde för att riktigt mysa i mörkret. Denna söta lykta fann jag på IKEA i veckan. Fin att hänga på väggen.


Hoppas att alla får en bra vecka.

9 kommentarer:

sublim design sa...

Vad vackra bilder var det här.
Mysigt med lyktor också.
/S

Veronica sa...

Jag satte oxå in mina för några dagar sen, det blev några svängar med skottkärran innan alla var inne... Det blir liksom tydligt på hur många pelargoner man egentligen har på hösten när alla ska bäras in...
Må så gott!

Marina sa...

Jag hade hjälp av sonen när jag bar in alla pelargoner för vintervila. Men det blev många steg ändå. Skönt att du kan sova gott nu.

karin a sa...

Så vackra de är! Fireworks red and white gör sig fint i fönstret nu. De flesta av mina pelargoner har hamnat inomhus och jag hoppas verkligen de klarar det! Vilken söt ljuslykta! Ha en fin vecka! Kram

Kattfot sa...

Vad skönt! Så många fina pelargoner får ju inte riskera att frysa. Ha det så bra!

Anonym sa...

Mina pelargoner har åkt in och ut. Nu är de ute och jättefina! Det ska bli varmt några nätter framöver.

Genarps baglady

Lusthuset sa...

alla: Det känns skönt att ha dem i förvar i garaget. Jag går in och hälsar på dem och njuter av dem även om miljön inte är lika mysig som i trädgården. Dessutom ser jag att det lyser i garagefönstret på kvällen. Det är faktiskt lite mysigt det också. Har idag satt de sista lökarna så nu är det gjort. Nu får trädgården klara sig över vintern. Hoppas på ytterligare en fin höstdag i morgon. Kramar.

Genarps baglady: Tur för dig som kan ta ut och in dem efter vädret, men sätt in dem i växthuset du som kan ha dem där. Hoppas vi hörs snart. Ha det bra. Kram.

Poppins sa...

Ser att du varit väldigt flitig under helgen och gjort inlägg som jag har missat.
Nu är ju vintern här på riktigt, så tur att du har tagit hand om dina små vänner. I tisdags fick jag skrapa bilrutorna för första gången.
Sia Lustgården - ja, just det, affären bakom museet. Dock har affären krympt betydligt och finns nu bara inne på gården i deras uterum.
kram

Lusthuset sa...

poppins: Tack för tipset!! Var där idag och trängde mig in trots att affären var stängd, men damen var snäll och vänlig så jag fick handla när hon hörde att vi kommit från Helsingborg. Jag berättade att jag för MÅNGA år sedan (suck!) jobbade på Landskrona museum och då fanns den där. Den har funnit där i 50 år...nåja sååå länge sedan var det inte. Köpte lite söta julsaker, några som jag såg på din bild....blev så sugen då. Ha en skön kväll. Kram!