lördag 6 oktober 2007

Oktoberhöst.

Idag var jag och hämtade mina rosor som jag beställt på Flora Linnea, 3 st Glamis Castle och 1 Louise Bugnet. Det är så spännande att plantera nya rosor. Hoppas att de blir fina och kommer att pryda sin plats i trädgården. Som bonus hade Glamis Castle en fin blomma så jag kunde se hur hon ser ut. Vacker är hon eller hur?

På bordet ligger det nya numret av Trädgårdsliv en mycket vacker och lite annorlunda trädgårdtidning. Fint utförande, underbara bilder och reportage. Den kommer inte ut så ofta så man får verkligen sukta efter varje nummer.

Som sällskap i solen hade jag katten Findus en gammal herre, som också uppskattar det fina vädret.

Guldhumlen har levererat många söta små kottar som hänger som små julgransprydnader.

Kvar bland de blommande växterna är rosenskäran som inte ger upp förrän det blir riktigt kallt. Den lilla flugan gillar nog också läget verkar det som.

Till avdelningen tacksamma favoriter får man nog också räkna den vita tagetesen 'Vanilla' som hänger med länge.

På pelargonfronten har Catolican fått en hel uppsättning nya blommor, ännu finare i färgen än de tidigare.

Mahonian som står vi trappan "blommar" med sina röda blad och ger nästan en liten försmak av julen....men nej det skall vi inte tänka på nu för än skiner solen.
Hoppas alla har en skön helg.

11 kommentarer:

karin a sa...

Vilka härliga höstbilder! 'Vanilla' ser bara så vacker ut. Hade tänkt att så den i år men jag avstod när jag tänkte att den säkert bara skulle bli godis för sniglarna. Hur gör du för att dina inte ska bli helt uppätna? Läcker bild med guldhumlekottarna och kul att du har hämtat dina rosor. Hoppas du blir nöjd med dem - på bild är de ju strålande vackra i alla fall. :) Håller med dig om trädgårdsliv. Verkligen en vacker tidning! Ha en härlig söndag. Kram

Lusthuset sa...

karin a: Tack! Det är ju en härlig höst just nu, man tror ju knappt det är sant. Det gäller att njuta. Har planterat rosorna så nu gäller det att de sköter sig till våren. Man knyter alltid stora förhoppningar till nyplanteringar, som att bjuda in gäster man inte träffat förut. Spännande! Tagetesen har faktiskt klarat sig rätt så bra. En planta som stod i kryddrabatten åt sniglarna upp, men de andra har klarat sig. verkar som sniglarna mest gilla späda exemplar så när de blivit stora så är de inte lika goda kanske. Man kan ju kanske sätta dem i kruka.
Ha en skön vecka och hoppas att vädret håller i sig, det verkar nästan så. Kram på dig!

sublim design sa...

Vad vackra höst bilder,
speciellt den med rosen,jätte fin.
/S

Uppe på vinden sa...

Så underbara bilder!!! Kram!

Anonym sa...

Ja det er fine dager nå, med sol og litt kaldere vær endå! Det var så herlig på søndagstur i dag, varmt og godt. Vi gikk ca 6-7 km og det var veldig deilig :)

Flotte bilder av blommerna også og du ... det er lov å bli ledsen for en liten fågel. Har jeg også blitt det!!!

God søndagskveld!!! :)

Hem & Harmoni sa...

Så fina bilder du har! Och rosen var jättevacker!
Guldhumle... den har jag funderat på... Är du nöjd med den? Växer den mycket och blir jäätte hög??

Ha det gott, kram Marie

Solkatter & dammråttor sa...

Vilka vackra bilder och tänk att det blommar så mycket fortfarande hos dej....Härligt!
Fint sällskap hade du också av en riktig solkatt =)
Kram!

Lusthuset sa...

alla: Man får njuta av de blommor som fortfarande blommar så länge det varar. Rosen är nu planterad och jag hoppas den uppfyller mina högt ställda förväntningar.

hem och harmoni: Guldhumlen är fin och har ett underbart gulgrön färg. Den växer inte så hej vilt som den vanliga och det är ju bra om man inte vill ha hela pergolan full av humle.

Ha en fin och bra vecka. Kram

Linda Lunda sa...

Suck.. så mycket vackert... vanillatagetes är en av de finare tagetesarna tycker jag.
Den lille rödhakehistorien var så sorgslig för visst skulle det kunna vara samma fågel....i alla fall i fantasin ... och då blir det sorligt....
Oj vad jag svamlar...
Linda

Clara sa...

En härlig ros...den kommer att glädja dig mycket!!!
Den lilla rödhaken är jag också mycket förtjust i...den är så söt med sina stora runda/mörka ögon...men tyvärr så faller den ofta offer för katterna eftersom den hoppar omkring mycket på marken och letar föda....jag förstår dina tårar...jag är också väldigt känslig när det gäller döda djur....var tvungen att passera en stackars överkörd igelkott häromdagen och blev då också gråtmild.....livet är tufft för de små djuren. Min katt Moltaz har fått många bannor må du tro när jag kommer på honom med att smyga på just rödhakarna....
ha det så bra nu och var rädd om dig!!! Kram från Clara

Poppins sa...

Vackra bilder som lyser upp höstmörkret. Hoppas det går bra med dina rosor. Vita rosor är väldigt vackra.
kram