tisdag 9 oktober 2007

Tisdagstema: VårdadVi har väl alla saker och ting i vår omgivning som vi vårdar med stor nogrannhet och omsorg. Det kan vara ting som vi fått eller sparat som minne. Det kan även som i mitt fall vara en ros i trädgården nämligen Pappas ros som i varje fall den mest omvårdade växten. Den är därför inte den vackraste men utan tvekan omsorgsfullt vårdad. Den utgör ett starkt band tillbaka till min pappas trädgård där den ursprungligen växte.

9 kommentarer:

vildängel sa...

VAcker bild!!!!

Solkatter & dammråttor sa...

Vilken otroligt vacker bild på rosen och vad roligt att den kommer från din pappas trädgård och att den får så god omvårdnad hos dej.
Ha en skön onsdagkväll.
Kram!

Poppins sa...

Har du mer än ett exemplar av rosen? Jag menar... i värsta fall om något händer... (peppar, peppar).
Tack för tipset om tomaterna men safta, sylta och lägga in verkar så besvärligt... Jag är nog för lat, tyvärr. Min mamma är duktig på sådant och som tur är gör hon krusbärs- och rabarberkräm till min man som älskar allt sådant.
kram

Lusthuset sa...

vildängel: Tack så jättemycket!

solkatter & dammråttor: Tack, det var lite trixande i Photoshop men det blev ganska fint. Jag är rädd om den (rosen alltså) må du tro.

poppins: Jag har bara en planta som vi grävde upp och räddade med oss när vi sålde min pappas hus så jag försöker hålla liv i den. Den är ranglig och dan men den lever i alla fall guskelov. Kan man ta sticklingar av rosor tro?

Ha en skön kväll allihop. Kram

karin a sa...

Kul att du också är med på tisdagstemat och vilken vacker bild du har idag. Man kan säga att vi är lite inne på samma spår och skriver om växter vi fått och därmed vårdar ömt. Visst kan du ta sticklingar av rosor. Jag prövade i våras men lyckades inte vilket jag tror beror på att jag inte lyckades hålla dem tillräckligt fuktiga. Avläggare kan vara ett alternativ!

Ha en bra torsdag! Kram

Lusthuset sa...

karin a: Jag tycker att växter med en historia är väl värda att vårda även om det är en större arbetsinsats än "döda" ting kräver. Jag har t.ex en krukväxt som jag fick av en mycket avhållen arbetskamrat på en födelsedag för några år sedan och eftersom denna person inte finns bland oss längre så "vårdar" jag även denna växt ömt och skulle bli väldigt ledsen om den dog. Ha en bra torsdag du med och snart är det helg igen. Kram
PS. Kan man se vilka tisdagtema som gäller i förväg. Roligt att associera till ett tema. Sätter fantasin i rörelse.

Uppe på vinden sa...

Vlket vackert foto och vacker berättelse bakom blomman! Kram!

Signes vind sa...

otroligt vacker ros och bildkomposition.
Förstår att du vårdar den ömt!

Lusthuset sa...

uppe på vinden: och signes vind: Jag gör så gott jag kan och är alltid lite orolig att den skall ta skada under vintern men än så länge hänger den med gudskelov.
Ha en bra helg. Kram