lördag 26 januari 2008

Blå är färgen.....

....som jag tycker bäst om. Den blå färgen har så många olika ansikten och jag skall visa er mina favoriter med blå färg........

....som den underbara vårlika pärlhyacinten som blommar i mitt fönster.

Här är "fin"jeansen, trädgårdsjeansen och min älsklingspyjamas som t.o.m har varit i Chicago tillsammans med mig.
Min trogna hjälp när minnet tryter. Gud så hemska att man plötsligt inte vet hur "pyjamas" stavas!!!
En blå dörr från Österlen.
Mitt hemmagjorda snäckträd och lite olika saker som jag tycker om.

Den blå färgen riktigt lyser genom glaset. En favoritpresent från en god vän.
Blåvinge en underbar annorlunda blomma som man bara inte kan se sig mätt på.Bästa "fin" porslinet, ett arv som jag använder så ofta jag kan och som är så vackert,. Vilken lysande färg. "Flytande Blå" tror jag att den heter.....inte säker!

Ett glasfat från IKEA för 39:- tillsammans med gröna päron är verkligen något att njuta av....användes ofta som salladsfat på sommarens buffébord.

Tremastarblomman som jag hoppas har klarat vintern i pallkragen.

Det blårandiga tyget på de nya matrumsstolarna.
Enkel festdukning med en kombination av gammalt och nytt.

En härlig gammal favorit Saint Paula

Doftlupinen i den finaste färgkombinationen av blått, vitt och gult.

Perfekta krukan för min mammas Clivia-lilja

Vårens första doftviol i gammalt snapsglas.

Ett underbart blått hus i Simrishamn.

"Jungfrun i der gröna" Förra sommarens verkliga älsklingsblomma.

En liten söt blå prästkrageliknande blomma som fortfarande blommar ute i stormen.
Ja det blev en lång lista. Jag har sparat och plockat ihop dessa bilder för att försöka ge er en bild av min favoritfärg. DEN BLÅ.


Ha en fortsatt skön helg.

12 kommentarer:

Poppins sa...

Blått är en vacker färg - i alla dess nyanser. Så roligt att se igenom dina fina bilder med blått. Särskilt fastnade jag för ditt musselträd (vilken härlig idé), din vackra kopp i flytande blått och den blå dörren. Men allt var vackert!
Ha en bra söndag. Hoppas stormen har bedarrat så vi kan vara ute lite. Idag har i alla fall jag hållt mig inomuhus och sett på konståkning.
kram

Hem & Harmoni sa...

Vilka underbara foton, blått är verkligen fint!
Kram Marie

Ottilias Veranda sa...

Hej och tack för dina snälla ord! Blått och vitt är verkligen fräscht!Det finns en salvia som är alldeles lysande knallblå, kommer inte ihåg namnet i skrivande stund men min mor brukar så den så jag får några plantor. Sen har jag en fantastisk blå näva:Johnsson Blue!
Hoppas stormen bedarrar, här uppe i Dalarna har vi inte känt av just nåt
kram
Liisa

Solkatter & dammråttor sa...

Blått är flott...heter det ju....jag gillar också blått väldigt mycket.
Kram/Gunn

Anonym sa...

Blått, blått, blått, vackra bilder.
Tänker på rosmarinens blå blommor i växthuset, en stor blå glasvas som jag fick för mycket länge sen av Britt och Stig och min peruvianksa lilja i växthuset som har kommit sig efter 1,5 år. Vi hoppas att den blommar i år. Strök just min indiska bomullskimono, med två olika tyger i blått, ett underbart ljusblått med blommor och ett lite mörkare med små prickblommor. Lämplig resemorgonrock.Vi har överlevt stormen och likaså växthuset. Hoppas ni också klarat er. Kramar

Genarps baglady

Marina sa...

Kan helt klart hålla med om att blå är en vacker färg. VIlken som är mn favoritfärg kan jag inte säga. Jag vet itne! Det beor på var dens ka vara. Kläder, inredning, blommor ....

Karin A sa...

Så mycket vackert på en gång! Blått är verkligen vackert. Den blåa dörren är verkligen pricken över i på ett sådant hus. Och ditt blåa porslin - så fint! Och blåa blommor i trädgården är inte dumt det heller. Jag hoppas du haft en fin helg och att ni inte har blåst bort i Skåne. Ha en bra vecka! Kram Karin

Anne sa...

"Blå blå vindar och vatten, blå blå vindar och hav blå blå känslor i natten för det är fest med stillheten som gäst"Så skrev T Ledin om sommaren och den stora friheten som finns vid vatten, och det är just vatten som alltid kommer till mig först när jag tänker på den blå färgen!
Tack för blommor och alla installationerna bilderna och den innre resan som alla bilderna gav mig från skåne till chicago!En välsignad söndagskväll önskar jag er alla!

Lotta sa...

En blå tråd... mycket vackert sammansatta bilder och jag håller med dig om att blått är fint :) Jag drömmer om en vit matsal med blåa dukar, blårandiga stolsöverdrag, blåa vaser och vita gardiner med blåa ränder.... Havets blåa färg... Ha en bra vecka 8`)

Annalunda sa...

Så underbart vackra bilder...blått är blott en mycket vacker färg... :) Hoppas det är ok att jag länkar till dig - välkommen till mig!

Kram Annie

Malin sa...

Himmel så vackert!
Blått är en klar favorit hos mig också men har inte så värst mycket av det härhemma...men däremot utomhus då det blommar blir det mycket blått.
Härlig idé att även använda "tonen" blått för det finns så många härlig nyanser som man inte ser förrän man tittar ordentligt eller tänker på vad man ser...

Kramar från Malin

Anonym sa...

Her var det MYE fint og blått! Jeg er også veldig glad i blått, jeg er jo så glad i havet (selv om jeg blir sjøsyk hehe)....
ditt snäcketräd, hur har du gjort det? kan du forklara snälla? Tack!