tisdag 1 januari 2008

Tisdagstema: Nytt....

....Nyårsafton med glädje, fest, raketer och ljus. När ett nytt år börjar blir jag alltid allvarlig och eftertänksam mitt i den glada festen. Vad skall hända. Vad skall det föra med sig för mig, min familj mina vänner, lilla Vera som precis börjat sitt liv. Tankarna snurrar tillsammans med bubblorna i champagneglaset. Man önskar så klart alla ett bra år, ett fint trädgårdsår för oss som har det intresset. Ett år där vi alla ska ta hand om varandra och vår miljö så gott vi kan.

Kvällen är sen och ljusen i granen håller på att brinna ner och ett nytt år har precis börjat.

4 kommentarer:

Karin A sa...

Jag håller med dig om allvaret också! Nyår är som gjort för en nystart och det blir lite vad man gör det till. Samtidigt är det också vetskapen om att man har ett helt nytt år framför sig som gör det så härligt. Vilken härlig bild med fyrverkerier i stan. Jag hann inte mer än börja fotografera härligheten innan batterierna tog slut. Så synd att du inte fick fotograferat tulpanerna. Det låter som om du gjorde en härlig bukett. God fortsättning på det nya året! Jag hoppas det blir ett härligt trädgårdsår. Kramis Karin

Ps. Jag är likadan med julblommorna...inga får slängas även om jag vill ha nya! :)

Anne sa...

Goa du som vandrar runt i Lusthuset!
Var sak har sin tid står det i Gamla testamentet plantera har sin tid och rycka upp har sin tid - men just vi nyårsafton vet jag ej vad som kommer först för det är både och samtidigt! Att Vera just har börjat sitt liv är sannt och samtidigt väcks i mig frågan när börjar livet? Är det vid längtan efter barn, vid konceptionsögonblicket eller när den sista krystvärken föder fram barnet och den lilla människan tar sitt första andetag?
Att våga stanna upp ett tag och andas ut det gammla och in det ny kräver mod, mod att släppa taget om det som varit och mod att våga ta in allt det som kommer och i sådana stunder är det skönt att inte vara ensam utan alltid sedd och älskad av kärlekens gud!
Med en önskan om en ett välsignat år 2008 i stort som smått till alla lusthusets läsare och framförallt till dess skaparinna!

Poppins sa...

Ingen vet ju vad framtiden bär med sig. Det är väl det som gör att det gamla och kända känns tryggt. Jag är absolut ingen äventyrare och gillar det ombonade och trygga, men gällande det nya året har jag ingen valmöjlighet. Jag kastar mig handlöst ut i det! :)
kramar

Tilde sa...

Så vackert o tankvärt du skriver ,jag instämmer.
och önskar dig ett gott nytt år
Tilde