lördag 5 januari 2008

Vad döljer sig här??


Min förkylning har verkligen varit en följetong, men kanske, kanske är den på bortgång äntligen. Vädret har dessutom varit "räligt" och "tradigt" som man skulle säga härnere. Kallt och blåsigt. Usch...Brrr! Men idag gjorde vi oss i alla fall ett ärende ner till en ganska folktom stad, undrar var alla människor höll hus? Ville se om det kommit in någon fin och inspirerande tidning att piffa upp dagen med, men det hade det inte! Tvärs över torget med den halvt nerblåsta julgranen ligger ett "gammalt fint" kondis och dit styrde jag mina steg och inhandlade något godis till kaffet vid brasan. Vad kan det vara???!!


FASTLAGSBULLAR!!! Min väninna L hade inte gillat detta inköp, för som den traditionsfasta person hon är skall detta bara ätas under fastan. Nu ligger lussekatterna och fastlagsbullarna sida vid sida och jag kan nog på ett sätt hålla med henne. Det är ingen ordning på traditionerna nu för tiden. Goda var de i alla fall. Kan ni gissa vilken som var till mig och vilken som var avsedd för maken. Skall nog i fortsättningen göra dem själv för den lilla kostade 15:- och den större 20:-. Knappast värt pengarna....men en gång är ingen gång eller hur?

Ha en skön trettondagskväll och håll er borta från förkylningar.

14 kommentarer:

Poppins sa...

Här hos oss hade inte den stora räckt till min man, minst två vill han ha... Men jag äter mest för att hålla honom sällskap så den lilla hade passat mig. Däremot om det hade varit en bakelse - då hade det nog varit ombytta roller.
Bara så du vet, jag visade ditt inlägg för mannen som genast försvann ut för att köpa fastlagsbullar... Annars håller jag nog med din väninna L. Ur led är tiden! :)
kramar

Malins-Kuriosa sa...

Hi hi...jag tänkte att det var Semlor och här hemma går maken och trånar efter att få sig en...tycker dock att han kan vänta lite...misstänker att det är jag som får ge mig för visst sjutton är det smarrigt...

Kram från Malin

Marina sa...

Åh, dom ser så goda ut! Jag ska nog baka släta bullar nästa vecka eller nästa helg. Det blir ju bra mycket billigare!

Fru A sa...

Jag tänkte oxå på att stan (här hemma hos mig då)var folktom igår - och hur mycket jag älskar januari månad, när alla har ebb i kassan och det är underbart att knata på stan utan trängsel. *S*

Karin A sa...

Ja vad har hänt med tiden!? Men ni väntade åtminstone till januari. :) Jag har faktiskt inte ens sett några ännu (men det beror nog på mina skygglappar - gör mitt bästa för att undvika sötsaker just nu) men det ser riktigt lockande ut.

Har ni fått någon snö i natt eller är vädret fortsatt "räligt". Här har det kommit snö och jag hoppas verkligen att den ligger kvar och inte blir slask, som vanligt. Ha en härlig söndag! Jag hoppas verkligen att förkylningen är på bortgång...

Kram Karin

Camillas nya hem sa...

Åh, vad är det jag ser? Semlor! Mums! Senast igår frågade jag maken när de började säljas och hans svar var att det var "lååång tid kvar". Men han hade alltså fel till min stora lycka!

Lusthuset sa...

alla: Jag lovar att det (nog) var en engångsföreteelse att köpa dessa (dyra) bakverk. Jag vänta nog också tills tiden är inne, men som jag sa "en gång är ingen gång" eller...? Här var det is, regn och snö i natt. Det ligger knappast någon snö kvar nu, som vanligt. Jag vet inte om man skall vara glad eller ledsen för det. Hoppas alla får en fin trettondag och sedan får vi väl vinka adjö till julen....tycker ni inte det! Kram och ha det bra och akta er för den stora snuvan!

Linda Lunda sa...

MUMS!!! Inte visste jag att de gjordes i olika storlekar! Har sett att vissa kondis har i lite olika smakriktningar....
Linda
Ps. Den lilla Vera är gudasöt!

Sublim Design sa...

M,m,m..så goda era semlor ser ut!
/S

Kattfot sa...

Jag hoppas du kryat på dig lite. Tror semlor gör under med förkylningar! *kram*

Lotta sa...

Mmmmm jag vill också äta en semla.... jag brukar försöka hålla mig till slutet på januari men nu är ju knäcken slut och Lussekatterna uppätna.... Ett år bakade jag "minisemlor" och de var verkligen små mumsbitar :) Krya på dig - envis virus du fått... 8`)

Birgitta sa...

Så smaskigt med semlor, men jag tycker nog att det är lite för tidigt,vill gärna hinna längta lite mer. Den stora var väl till dej när det ändå skulle ätas,eller hur. Kram

Poppins sa...

Så roligt att du har en hattask där hemma. Svart med bruna kanter låter väldigt snyggt. Nu väntar jag på ett foto. Har du ingen hatt att visa upp? Tror nämligen att vi är ganska många som har hattar liggandes hemma. Vi kan inte motstå dem men "vågar" inte riktigt använda dem, eller? :)
kram

Anonym sa...

Blev så kär i den röda koppen med vita prickar. Vart kan man hitta den? Maila mig gärna svaret om du skulle få ngn minut över. Då gör du iaf mig väldigt glad : )

Mvh
/Weronica
wengblom@hotmail.com