onsdag 9 januari 2008

Ny tid!

Jag sitter här och utanför fönstret snöregnar det och blåser och är så vansinnigt tråkigt. Nu hoppas jag att det snart kommer en ny tid, en tid med ljus vilket jag tycker är viktigast. Värmen kommer säkert att dröja ett bra tag än. Julen är nu ett minne blott vilket är skönt. Det är väl konstigt, man längtar efter julgran, mörker och mys så länge och sedan kan man inte få det fort nog ur huset. Människan är egentligen en konstig figur. Jag försöker så gott det går att njuta av varje årstid.

Köpte i alla fall nya tulpaner för att göra det lite vårligt inne och det lyckades bra tycker jag. Få blommor kan sprida en sådan känsla omkring sig som just tulpanen. Buketten på bordet släpper in en försmak av ljuset och våren och den blommande tulpanen ute i rabatten är de första tecknen på att sommaren snart är på väg. Mmmmm!
Idag fick vi en så fin "tack för att ni såg till huset"-present av väninna A som varit på skidsemester i fjällen. Vi fick dessa vackra sittunderlägg av renskinn. Jag blev så glad eftersom jag vet att vi kommer att ha mycket användning och glädje av dem. Har läst att inget isolerar så bra mot kyla som renskinn. Vi fikar ju ofta ute på på bilturer och i trädgården på våren och då kommer vi att älska dem det är jag säker på.

Slutligen vill jag ge ett "trädhjärta" till alla er som läser detta. Hoppas att det skall ge er värme och glädje. Ha en fortsatt bra vecka och kolla att dagen har faktiskt blivit några minuter längre.

7 kommentarer:

Solkatter & dammråttor sa...

Vilken vacker tulpanbukett....man får verkligen vårkänslor när man köper dom första tulpanerna. Och semlorna i förra inlägget..snacka om vårkänslor.Och vad sugen jag blir *dreglar*!!!!
Härligt med sittunderlagen i renskinn....varmt och gott för rumpan =)Skulle behöva ha ett sånt jag också.
Ha det gott...njut av tulpanerna=))
Kram/Gunn

Fru A sa...

Men .... nu kom jag ju ihåg vad det var jag skulle köpa idag - fräscha tulpaner.... Nåja det finns en dag imorgon oxå.

Karin A sa...

Någon gång i februari tycker jag man brukar känna att dagarna blir längre och ljusare. Februarisolskenet är härligt! :) Vilka härliga tulpaner du köpt och vilka fina renskinnssittunderlägg. Det var verkligen en fin present att få. Skickar tillbaka ett hjärta till dig.
Ha en fin torsdag!

Kram Karin

Losarinas mor sa...

Jeg blev bare så glad, da jeg læste dit indlæg!
Det skulle du bare have at vide! :.)

Lusthuset sa...

losarinas mor: Hej igen det var länge sedan! Kul att du finns med fortfarande! Ha en bra dag. Kram!!

Poppins sa...

Så annorlunda och kul med renskinn. Tror också att ni får glädje av dem.
Tulpaner är nästan lika bra som choklad vid den här tiden. Man behöver något för att pigga upp sig och tulpaner gör en väldigt nöjd och glad.
kramar

Fundera grönt sa...

Fina bilder! Hamnade här via någon annan blogg :)