fredag 18 januari 2008

En "makalös" manick!!

Först vill jag berätta att när jag steg ut på trappan i morse hörde jag på avstånd en koltrast som sjöng, visserligen lite krassligt men ändå helt tydligt. Ur led är tiden, men underbart vackert var det!


Jag är inte en person som avger nyårslöften, för jag vill försöka att aldrig lova något jag inte är säker på att hålla. Så det har jag inte gjort i år heller......men jag har åkt på att skaffa denna manick, en stegräknare. Jag tänkte att det kunde vara roligt att se hur många vardagssteg man tar varje dag. Det är fler än man tror. Någon sa att ca 10 000 steg om dagen skulle man ta om det skulle göra någon nytta. Nu är jag också sådan att om jag har fått i huvudet att jag skall gå 10 000 steg om dagen så gör jag det om det så innebär att jag går runt kvarteret ett varv på kvällen bara för den goda saken skull. Har precis kommit in från ett sådant "ärevarv" och ser att räknaren står på 11 525 steg, Jipiiee! Nu kan jag sitta och njuta av Let's Dance eller På Spåret med gott samvete. Tala om att binda ris åt sin egen rygg......men det var jätteskönt ute. Jag hade nog inte gjort den promenaden utan piskan på ryggen.

Sedan måste jag visa några vårtecken som jag sett häromkring. Först ett körsbärträd som blommar så vackert......

...och sedan den underbara trollhasseln med sina ostyriga huvuden. En sådan vill jag ha i trädgården.

Ha en skön helg med vila och mys. Hoppas till slut att vi inte blåser bort i stomen som hotar i kväll och natt. Ännu har det inte börjat blåsa i alla fall.

5 kommentarer:

Karin A sa...

Va kul med tulpanen - hoppas du får många fina persiska pärlor i vår. :) Så roligt med stegräknaren och att det fungerar som en morot för din del - en extra promenad är ju bara bra. Så vackert det blommar i trädgården. Körsbärsträdet är ju bara helt bedårande. När jag var ute och tog en promenad häromdagen satt det två röda fina körsbär på ett träd. Det var märkligt! Vilken fin julrosbild på headern och ny bild på söta Vera ser jag också. Har inte så mycket bloggtid för tillfället så om jag inte kikar in på ett tag så vet du varför! Ha en härlig helg! Kramar Karin

Kattfot sa...

Jag hörde också en kolstrast när jag gick igenom en park häromdagen, var tvungen och stanna upp och njuta lite. Den sjunger ju så vackert :-) Hoppas du får en fin helg!

Anonym sa...

Oj, vad det blommar där ni bor. Här har vi bara tulpanerna inomhus.
Lilla Vera är jättesöt. Du måste träffa henne ofta, verkar det som. Steg kan man ta. Min granne, Karin, och jag
är ute och stegar utan räknare. Igår tom när det regnade. Då kan vi samtidigt gå igenom dagens korsord från SDS, lätt på fredan, svårt på lördan. I norgon kommer min man hem och han har redan dikterat vad vi ska ha till middag!
Tur att min granne Peter hjälpte mig idag med slangen till gastuben som spruckit och tog in luft.

Ha en bra nästa vecka.
Kram
Genarps baglady (vit bag-in-box denna helg)

Lotta sa...

Jag hörde också Koltrasten häromdagen och det var som musik i öronen! - om än förtidigt.. Ångrar att jag inte köpte Trollhassel istället för Ormhassel.... missar ju en underbar blomning. Körsbärsträd i blom nu! Vet ju att de är tidiga men så tidiga?? Hoppas, hoppas att det inte kommer någon köldknäpp... Gissar att det blåst på er idag - mitt i stan var det inte så farlig, värre vid kusterna gissar jag.. Ha det gott 8`)

Poppins sa...

En sådan där stegräknare skulle jag ha haft med till London. Tycker vi promenerade och promenerade och promenerade... Tur att jag tränat med min 4 km-runda på kvällarna. Hur många steg kan det vara, tro?
Så många vårtecken har jag inte sett här, måste ta en liten runda och se hur det ser ut i trädgårdarna runt omkring. Trollhasseln ser förtjusande söt och rufsig ut!
kram

PS Vilka vackra tuplanbilder du visade i förra inlägget. Och vackert även i förrförra, helst jungfrun i det gröna och den vita solrosen!