fredag 15 februari 2008

Garngraffiti !! .....

....... har nu även nått till vårt lilla hörn av världen. Inte för jag hade hört talas om denna företeelse förrän jag läste om det i vår lokaltidning. Vi tänkte att detta vore väl ett fin tur i den underbara vårvädret att åka till Höganäs och beskåda det hela i verkligheten.

På Sundstorget i Höganäs finns sedan en tid tillbaka en mycket omdiskuterad skulptur, en giraff i järn av skulptören Bernhard Lipsoes och efter vad jag förstår så har åsikterna varit många och upprörda om denna offentliga utsmycknings var eller inte vara.
Personligen tycker jag den är ganska rolig och varför kan man inte ha en skulptur med lite humor på en offentlig plats.
Några som kallar sig Garnkonst tyckte tydligen att den behövde piffas upp ytterligare eller att den stackars giraffen fryste om benen och har försett den med käcka randiga benvärmare.


I det fantastiska vädret kunde man faktiskt njuta av den första utomhusfikan för i år. Underbart skön i en skyddad krok vid hamnen i Gamla Viken.


Vårblommor som snödroppar och den första lilla bellisen blommade så fint.


Jag har visat bilder på det förut men kan inte låta bli att visa det igen dvs ett par bilder på de fina och charmiga gamla hus som större delen av Gamla Viken består av.

Hoppas att alla får en skön helg med vila och rekreation.

11 kommentarer:

Marina sa...

Ja, det var ju en annorlunda "torgprydnad"! Ganska fin på sitt sätt.
Så härliga bilder på de vackra husen, blommorna och fika. VI ska kanske ut på en liten tur idag med fika i skogen. Jag känner mig lite förkyld så vi får se hur det blir. VIll ju inte vara sjuk nu när jag har lov en vecka. Då vill jag kunna göra allt som jag inte hinner annars!

Annalunda sa...

Åhhh vilka vackra bilder!!! och så härligt med värme och vår...
Jag tycker nog att den där giraffen är både kul och söt!!! :) och vilken tur att han inte behöver frysa... :)

Ha en härlig helg!
Kram Annie

Poppins sa...

Tycker giraffen är gullig och med benvärmare blev den supersöt! Så skönt det måste vara att få lite värmande muffar kring hovarna nu när det är så kallt på nätterna.
Vi har haft några härliga dagar med sol som vi får leva med nu när det blev gråare igen.
kramar

Solkatter & dammråttor sa...

Men vad bra att giraffen fick lite varmt om benen....och den var ju jättehäftig!
Härligt med en utefika i solen och vilka fina hus där i Gamla Viken.
Ha en skön söndag i morgon!
Kram/Gunn

Ängladröm sa...

Åhhhhh, Höganäs...detta underbart vackra ställe. Var på husvagnssemester där för snart 2 år sedan, och där lärde sig mina barn att fiska krabba. Kan du tänka dig att vi åkte ända från Norrbotten och jaaaaa, jag skulle kunna åka dit igen.Kram Catharina

Malin sa...

Har aldrig hört talas om garngrafitti...men skulpturen gillar jag skarpt...Jag när en dröm om att få lära mig svetsa och bygga skulpturer själv...blir nog inte så men drömmar sina är bra att ha...
Ser ut som en härlig utflykt...

Kramar från Malin

Anonym sa...

Tack för fina bilder återigen. Idag har vi grinigt väder som de säger i Härnösand, inget trädgårdsväder precis. Har läst om en kvinna som åkte fast för att ha broderat grafitti på busssäten. Det var väl synd. Bussarna har ju oftast ganska tråkig klädsel på stolarna. Ha det bra!
Genarps baglady

Kattfot sa...

Jag gillar giraffen, och ännu mer med benvärmare på. Vilka härliga bilder på vårblommor och fika i solskenet. Hoppas du får en fin vecka! *kram*

Linneagården sa...

Snygg giraff..
Gott är det att fika utonhus!
/madelene

Anne sa...

Strickade värmande skapelser finns på många platser i världen - det sägs att det hela börjde i Linköping precis som med Rondellhundar. Det finns flera hemsidor som visar var de finurliga stickningar finns. En annan utöver garnkonst är www.maskerade.blogsome.com
dessa finns huvudsak i stockholm men också i Barcelona - underbart med hantverk mitt i vardagen särskilt eftersom de återfinns på oväntade platser.
Undrar om dom smyger dit på nätterna och syr på de stickade konstverken?! Underbart var det ialla fall att se giraffen, han klär i sina benvärmare!

Veronica sa...

Jag tycker oxå att giraffen är rätt rolig och nu är den ju varm och go om benen! För det mesta är offentlig konst fullständigt obegriplig för en vanlig dödlig själ och giraffen bjuder på ett leende & det är ju jättebra!
Ha det gott!