lördag 23 februari 2008

Loppisfynd

Det var ganska länge sedan jag tittade in på ett loppis, har mest försett dem med grejor och därför varit lite rädd att släpa hem nya saker som jag upptäcker att jag inte heller har behov av. Som ni ser så känner man sig själv ganska väl vid det här laget.

Nu tittade jag i alla fall in på Framtid ett stort loppis här i Helsingborg med allt mellan himmel och jord. Det första jag sprang på var dessa två keramikfat som jag blev så förtjust i. Jag tänker att de är rätt användbara till diverse dukningar som uppläggningsfat. Jag har enfärgat porslin i blått, vitt och grönt så de passar fint in.

Den verkliga anledningen till att jag släpade maken till loppislokalen var att jag hade sett denna bild i vår lokaltidning och tyckte att det var jättemysigt. En sådan gammal stol att ha blommor i vill jag också ha!! Ju äldre ju desto bättre.......

(bilden är lånad ur Helsingborgs Dagblad)
......och så hittade jag i stället denna lilla nätta och ganska rara stol.
De (för det var två stycken) är inte så fina nu utan smutsiga och skamfiladade....men de har klart potential tycker jag. Jag tänker måla upp dem och klä om sitsen i något somrigt tyg och ha dem i växthuset. De tar ju inte så stor plats. Nu innebär det att jag måste hitta ett litet runt bord att ha till dem. Det blir klart ett återbesök på Framtid. Hoppas att jag så småningom kan visa er hur det tar sig ut i färdigt skick.

Jag hittade också detta bord gjort av ett symaskinsunderrede och på det låg det en vit marmorskiva. Detta var fräscht och fint och kunde genast sättas upp tillfälligtvis vid vår garagedörr tills jag kanske hittar en bättre plats. Jag kunde inte låta bli att göra det vårfint även här. Säg att man inte är optimist efter nattens storm när jag fruktade att allt löst skulle blåsa bort

Avslutningsvis får ni njuta av denna vackra pensée. Jag bara älskar denna vårblomma. Hoppas att ni får en skön söndag och kan njuta av ledigheten.......nu måste jag sticka för nu börjar snart Melodifestivalen.

10 kommentarer:

Lotta sa...

Söndag morgon, sitter vid datorn i lugn och ro och läser ikapp mig hos mina favoriter :) Roligt att du fyndade så bra på loppisen, faten var fina och i gott skick. Jag hade en fundering på loppis men så gick jag ut i trädgården istället och blev fast där :) Jag plockade bort lite tråkiga krukor och gjorde fint vid entren. Jag har ett bord där som står ute året om och det är kul att dekorera det efter årstid. Inte så charmigt som det du fyndade på loppisen, utan ett billigt från IKEA och då gör det inget om det "förstörs" av väder och vind. Du skrev att du satt Julros under växthus? men jag hittade ingen bild eller text om hur du gjort - hur gjorde du då? Tycker det är lite extra kul med pynt ute nämligen, håller på med lite hönsnät och knåpar ihop ett skydd mot Rådjuren för mina Tulpaner som börjar sticka upp ur jorden. I dag regnar det men jag är inte riktigt klar ute så det blir stövlar och regnjacka här idag. Köpte små Tet-a-tet i fredags och skall fixa till deras mosskruka idag. Hoppas du får en skön söndag 8`)

Anonym sa...

Åhhh, den där stolen med taklökar är så himla läcker! Har tänkt försöka fixa till något liknande i sommar!

Karin A sa...

Åhh, vilket härligt inlägg! Jag blir så glad varje gång jag kikar in här. :) Dina fynd från loppisen var verkligen något utöver det vanliga. De där uppläggningsfaten kommer bli fin ihop med ditt porslin (tänker tillbaka på de dukningar jag sett här på bloggen). Blir lite nyfiken på vad det är för tillverkare!? :)

Läckert med stolen och taklöken. Jag har sett liknande och är sugen på att göra något sådan själv. Stolarna kommer att bli jättesnygga när du gör iordning dem. Hoppas du hittar ett bra bord till också. Det du fick med dig hem blev ju kanon! Härligt att kunna fixa lite vårfint efter stormen. Drabbades ni hårt? Är så sugen på lite trädgårdsfixande men det får vänta tills påsk. Igår hann jag inte med att göra mycket kul men idag är vi bortbjudna på lunch och innan dess blir det kanske ett loppisbesök och besök i blomsteraffären.

Ha en skön söndag och om vi inte hörs bra start på veckan! Stor kram till en dig...

Lusthuset sa...

lotta: Kul att du titta in och också tyckte att sakena var fina, ibland får man ju strida för sina fynd mot en oförstående omgivning, men i detta fallet gillade faktiskt maken bordet men var lite mer oförstående inför stolarna..... 25:-/st var väl inte så farligt att leka med. Det lilla växthuset jag har berättat om är ett litet färdigköpt isolerplastväxthus som jag fyndade hos Willab (växthusleverantör) i Båstad och det har jag använt lite här och där. Jag tror att det finns med på någon bild på bloggen. Det riktigt charmigt. Just nu har jag satt det som skydd över mina julrosor och det verkar som det hjäpt för de har sträckt på sig. Ha en fortsatt skön helg. Kramis!

fru a: Ja, är den inte fin, skall se om jag hittar en lämplig stol senare. Ha det bra!

Lusthuset sa...

karin a: Så roligt att du också gillade fynden. Faten föll jag för direkt. I botten står det en stämpel med en fågel och Gantofta under samt att det är handmålat av "Ingrid". Jag letade lite på nätet och det finns ju en keramiktillverkare i Gantofta JIE-keramik och jag vet inte om det kan vara något från dem, men det är inte riktigt deras stil. Vem kan "Ingrid" vara? Jag är alltid så nyfiken på var föremål kommer ifrån. Kanske jag skall fråga På JIE om och när jag är i Gantofta.
Symaskinsbordet blev jag också jätteglad för. Jag prutade och fixade så jag fick bordet + 2 stolar för 350:- kronor och det tyckte jag var OK. Får leta vidare efter en trädgårdsstol. Hoppas att du får en skön vecka och vi hörs nog både här och där. Sköt om dig. Kramar!!

Poppins sa...

Nej, så mycket fint! Jag blir alldeles grön i ansiktet av avundsjuka. Det där symaskinsbordet vill ju JAG ha! :)
Och de fina faten! Tycker det är kul med lite udda saker att duka med.
Ska bli kul att se hur det blir i din lilla hörna i växthuset.
Vi kunde kanske ha sprungit på varandra på Framtiden. Såg annonsen i HD och frågade på jobbet var det låg någonstans, men ingen visste riktigt var, "någonstans åt Berga-hållet till", så jag åkte aldrig. Annars kanske det där bordet hade stått hemma hos mig i stället.
många kramar

Lusthuset sa...

poppins: Framtid ligger alldeles vid Tippen (HBG Återvinningsstation som det så passande heter nuförtiden). Tippen på ena sidan om vägen och Framtid på den andra. Det kan vara lite trixigt att hitta dit, man (läs jag) får ofta fråga om vägen och ändå har jag varit där ganska många gånger, men då oftast och lämnat grejor. I torsdag (öppet på torsdagar, ibland söndagar)var det massor av folk. Jag tycker själv att jag fyndade för det brukar aldrig finnas precis det man letar efter. Allra gladast blev jag nog för symaskinsbordet. Det var perfekt i storlek. Kanske får det stå där det står nu eller så flyttar jag det till sommaren. Just nu kan folk som passerar på gatan beundra min installation, Hi,hi! Hoppas att du hittar dit någon gång, annar får jag väl förse dig med en mer exakt vägbeskrivning. Ha en bra vecka. Kram!

Veronica sa...

Tänk, jag har aldrig tagit mig för att åka till Framtids loppis, har fått för mig att där alldeles hysteriskt med folk och det fixar inte jag riktigt... Men efter att ha sett dina fynd så måste jag nog ta mig i kragen och åka dit. Jag har inte långt att köra precis... Symaskinsbordet var ju ett rikigt fynd,likaså stolarna och uppläggningsfaten sen; helt bedårande!! Jo, jag får nog ta med mig mor dit!! Torsdagar är det väl om jag inte minns fel?
Sköt om dig! Veronica
Ps. Vilken vacker bild på pense´n, du tar fina kort! Ds.

anne sa...

Vad vore livet utan Framtid!
När jag flyttade hemmifrån för snart 10 år sedan köpt jag de flesta av möblerna där - och när dottern kom i sommras rusade Veras mormor dit och köpte en jättefin barnsäng till sin guldklimp på 100 kr!
"Och den ljusnande Framtid är vår"

Kattfot sa...

Vad många fina fynd på ett enda besök! Lite avis på symaskinsbordet med marmorskiva och allt!? Kommer säkert bli jättesnygget med storlarna också.