tisdag 26 februari 2008

Tisdagstema: Last

Många skulle säkert kalla det för LAST, men jag kallar det ännu hellre för PASSION och då gäller det mitt förhållande till böcker.

Jag är som ni förstår en inbiten bokmal och har sedan barnsben samlat på mig böcker. Hela mitt yrkesliv har också handlat om böcker. Här är en liten hörna av mitt arbetsrum, som är favoritplatsen i huset. Mitt eget bibliotek med böcker från golv till tak......nästan för det finns ju en dörr, ett fönster och en skrivbords- och blogghörna annars är det bara böcker........
.....och bara därför har jag fyllt på med denna lilla hög idag på Bokrean, för mig roligare än julafton.


Här hittar du fler tolkningar av tisdagstemat!

6 kommentarer:

Anne sa...

Det gäller alltså att "bok-a" tid om man vill komma och hälsa på i Lusthuset! Tyvärr blir det ingen bokrea de närmaste dagarna för Vera har fått sin första virusinfektion. Hon hostar är varm om pannan. täppt och snorrig på en och samma gång. Så vi får hålla tillgodo med det som finns i hemma-bok-lådan så länge, tex vilda bebyn, spöket laban och en underbar historia om en Pingvin som flyttade in till en lite kille som heter Wille - Vera blir alldeles stilla och lyssnar varje gång jag läser den för henne, dessutom har vi ett Pingvin gosedjur som får agera statist! Boken är skriven av Polly Dunbar och har ett stort underhållsningsväde för barn och vuxna- med barnsliga själar!
Fortsatt god bokdag önskar Vera och hennes mamma!

Karin A sa...

Med tanke på bokreastarten tänkte jag att nog någon skulle ta upp böcker som tisdagstematolkning. En mycket trevlig last/passion! :) Ser ut som du fick med dig en trevlig blandning hem från bokaffären. Själv ska jag försöka komma iväg på bokrean i slutet av veckan/på helgen. Innan dess ska jag hinna med en snabb tur söderöver. Ha en fortsatt fin vecka! Kram Karin

Poppins sa...

Håller med, inte är det en LAST utan en passion. Mina böcker är goda vänner.
kramar

Lotta sa...

En last jag med har men tyvärr sätter utrymmet stopp för fler böcker så biblioteket är välbesökt av mig. MEN jag skall på bokrean i morgon och vem vet vad jag kommer hem med... :) Gillar din tolkning - last = passion :)

Ika sa...

Ooo min hög vart ungefär lika stor som din från bokrean. Jag dock inga bokhyllor sen jag blev sambo så jag vet inte vart jag kan gömma alla min böcker som trillar inte i bland. Längtar tills jag får plats med bokhyllor igen.

Eleonor (Elle) sa...

Iår har det inte varit ngn. bokrea ännu för mej, men det är också en last jag har .... Nu på senare år mest faktaböcker ,ja, BARA faktaböcker om jag ska vara helt ärlig... Ha en riktigt bra dag ,Kram!