söndag 27 april 2008

En härlig dag......

.....har det varit idag. Det känns i ansiktet att man varit ute precis hela dagen. Solen ha väl inte visat sig mer än då och då, men luften var mild och lite fuktigt skön efter morgonen regnskur. Så härligt så!!

Nu blommar den söta lilla tulpanen 'Persian pearl' som jag väntat så länge på. Den är bedårande söt, lite vildtulpan över den. Jag var tvungen att offra ett par för att riktigt kunna beskåda den på nära håll.

Trädgården vackraste narciss 'Thalia' och........


....min favorittulpan 'Spring green'. Vit, limegrön, högväxt och med så vacker form är den bara finast.


Miniplantering, några vita blommor tillsammans med betongsnäckan som jag hittade på Maxi för 19:-!!

Årets vackraste pensée tycker jag. Olika rosa toner blandat och med vit kant på blomman. Man kan inte låta bli att beundra den varje gång man passerar.


Den vackra 'Prinsessan Alexandra' fick följa med in och lysa upp fönsterkarmen ett tag, sedan vill hon nog ut igen till de andra pellisarna i växthuset.


Det blev mest en del småpyssel. Vattna lite, plantera om, klippa till och flytta om, ja bara gå omkring och njuta och må bra (om man bortser från en värkande tand, men det talar vi inte om nu). Det har jag gjort idag.

Hoppas att ni alla också har haft en skön helg.

6 kommentarer:

Trollmor sa...

Vilken blomsterfägring!
Härlig färg på minitulpanerna.
Jag har också norpat med mig en av de två som jag fann i trädgården in, fast min är vit/gul.
Just nu skulle man ju vilja vara ledig och bara vara ute i trädgården hela dagarna och njuta. Det riktigt exploderar ute nu. Mys!
Ha en fin vecka!
Varma kramar

Mamma Millan sa...

Såå skönt med en härlig dag,,,underbara bilder!!!

Hihi,,Hannu Sörenström har jag jobbat med(kanske redan sagt)...bor ju inte så långt härifrån ju!!!!;)

tjiii
Kram Millan!!
Ha en trevlig Vecka!!

Karin A sa...

Vilka härliga bilder du bjuder på, det går inte att ta miste på att din helg varit härlig. :) Persian pearl och thalia är mina favoriter så här års. De blommar säkert där hemma nu! Penséerna ver helt ljuvliga! Ha en härlig vecka & vi hörs! Kram Karin

Anonym sa...

Oj vad det blommar hos dig - här har blomningen inte kommit så långt än men snart så :)

Poppins sa...

Jag vaknade med en illröd näsa idag (måndag)... Så går det när man är ute för mycket i vårsolen. Men det har varit en helt underbar helg!
Så mycket vackert du visar. Jag har bara en sort vildtulpaner, de är gula, men de är verkligen söta.
Mina penséer går i olika gammalrosa färger. Jag blir också glad av dem.
många kramar

Lotta sa...

Jo tack, helgen var ju helt underbar och njutningsfull =) Ser att du också har njutit av dina vackra tulpaner :) Jag har äntligen fått upp ögonen för de små och din Persian Pearl är bedårande! Jag måste ha mer tulpaner... Och betongsnäckan var ju verkligen ett fynd!! Så fin tillsammans med de vita blommorna.
Det är en underbar tid nu - jag njuter i fulla drag och vill inte gå in om kvällen.... =) Ha det så gott och tack för vackra bilder =)