tisdag 1 april 2008

Långa....

..... spröda toner bollas mellan hustaken i den ljusa vårkvällen. Koltrasten, denna vår egen underbara sångfågel sitter osynlig och sjunger mot den ännu ljusa himlen och mitt hjärta fylls med glädje och en pirrande förväntan. Plötslig går en katt genom idyllen och koltrasten varnar med sitt "pling, pling"-ljud, men sedan när faran är över fortsätter han lugnt att sjunga sin vackra kvällsång.


Fler Tisdagstema hittar ni här

11 kommentarer:

En liten AnCa sa...

Låter som vår hos dig tycker jag, härligt!!!

Annika sa...

En ny tolkning på lång, koltrastern kan verklig spela ljuv musik.

Maria sa...

Vackert och poetiskt!!

PS. SÅdana servetter har jag också...DS

Ninni sa...

Annorlunda och fin tolkning. Koltrasten sjunger så vackert.

Lotta sa...

Åh vilken vacker tolkning =) Jag älskar just koltrastens sång och i dag när jag träffade nattpersonalen så berättade de, att de hörde den börja sjunga kl 3 i natt. När jag släppte in katterna i morse kl 6 så var det en hel serenad av Kolstrasar som sjöng och även jag får pirr i magen :) Bästa tolkningen jag läst. Ha en bra dag 8`)

Karin A sa...

Vilken ljuvlig tolknig! Det är något speciellt med koltrastens sång. :) Blir lite nyfiken på vad du hade för dig i Växjö? Ha en härlig onsdag! Kramar Karin

Lusthuset sa...

karin a: Ja, vi hade faktiskt en rätt lååång dag igår. Vi var i Växjö för att säga ett slutgiltigt farväl till min svägerska genom gravsättningen av hennes urna. Det är ju en bit att köra till Växjö från Helsingborg, men det var en underbar dag med fin morgondimma och sedan sol (17 grader). Fåglarna sjöng så de höll på att trilla ur träden och det passade ju så bra till prästens vackra ord. Det kändes bra att vi åkte. På vägen hem besökte vi (stor kontrast här!) Trästället i Tyringe. Jag har aldrig sett SÅ MÅNGA saker på ett ställe. Pust! Nu hade vi bara ca 45 min på oss innan de stängde så vi kollade bara av vad de hade och det höll på att inte bli något inköp alls om jag inte hade trillat över en liten oljelampa på en pinne som man kan ha i trädgården eller växthuset. När jag kom hem var jag bara tvungen att gå en promenad i den vackra vårkvällen och då hörde jag koltrastarna sjunga och blev inspirerad till Tisdagstemat....så det var en rätt fullmatad dag som du förstår.

alla: Kul att ni gillade min lite annorlunda tolkning av temat. Ha en skön vecka. Kram!

Anonym sa...

Låter sannerligen som att våren gjort entre hos dig - oj vad härligt!

Mysiga lantliga ting sa...

Måste bara säga att vilken härlig blommande stol du har gjort här nedan, rolig och vacker på samma gång!

Kram Johanna

Poppins sa...

Jag förflyttades till din trädgård en kort sekund. Så bra du beskriver ett ögonblick i vårens tecken.
kramar

Karin A sa...

Hej igen! Kikar in för att önska dig en trevlig helg. Det låter som om ni hade en riktigt hektisk dag i tisdags men det låter som om den blev bra ändå. Härligt att avsluta med en promenad och fågelsång är ju så njutningfullt. Trevlig helg! Kram