söndag 30 mars 2008

Minnen !

När jag idag var ute på min dagliga promenad så hittade jag TUSSILAGO. Tänk vad länge sedan det var som jag såg dessa små fina blommor. Alla barndoms minnena rinner upp i mitt huvud som en liten bäck. Tänk när man gick på den steniga landsvägen om våren och plockade buketter av denna lilla anspråkslösa blomma eller så gjorde man som jag gjorde idag, grävde upp en liten planta och planterade den i en kruka på köksbordet där den står och lyser ett litet tag, inte så länge för den är så snabbt förgänglig denna lilla söta vårblomma.

Jag märker nu att detta inlägg artar sig till ett väldigt försenat Tisdagstema. Nåja "Bättre sent än aldrig". Vill du läsa fler minnen så hittar du dem här.

Hoppas alla får en bra vecka. Här har våren anlänt igen även om det blåst friska vindar i dag så har förhoppningsvis vintern blåst bort för nu har jag satt ut mina omskolade violer i växthuset.

6 kommentarer:

Marina sa...

Ja, det var verkligen längesedan jag såg tussilago. Gula som solar. Ha en bra vecka du också. Jag ahr ju haft lov men i morgon är allt som vanligt igen.

Karin A sa...

Tussilago har alltid varit det riktiga vårtecknet för min del! Och visst väcker det en hel del minnen. Jag brukade alltid leta efter tussilago hos min farmor när jag växte upp. Så söta de blev i kruka och vackert med spetsbandet kring krukan. Härligt att våren kom till Skåne idag också. Vi har haft fantastiskt vårväder här uppe i Stockholm. Jag och många andra åkte ut på Djurgården och njöt av solen och vårblommorna. Några krokus hittade jag dock inte.

Ha en fin ny vecka! Den här gången hoppas jag hinna med tisdagstemat. Kramar Karin

Annika Christensen sa...

Kul att du h ittade till mig.
du kan läsa ett kapitel på min hemsida. www.naturligating.se
Gillar hunden i vitsipporna och tussilago har jag aldrig haft i kruka, tack för idén.
Annika

Poppins sa...

Underbara små solar! Jag har nog sett dem växa i vägkanterna även under senare år men inte tagit mig tiden att stanna och plocka av dem. Men det var en bra idé att faktiskt gräva upp en liten planta och ta med hem.
Precis som mycket av det bästa här i livet varar de bara en kort stund. Så det gäller att njuta av dem medan man kan.
kramar

Ninni sa...

Ja visst kommer det många minnen med tussilagon...både från min egen barndom och från det mina barn var små och kom hem med en pytteliten tussilago i handen. Sattes i ett litet snapsglas men var ju aldrig lika fin inne som ute vid vägkanten. Men de kanske klarar sig bättre i kruka...

Nässelblom & choklad sa...

Det är lustigt hur mycket minnen den lilla solen bär med sig. De flesta har nog barndomsminnen just kring att plocka de första tussisarna. De är så fina!