lördag 8 mars 2008

Både sorg och glädje

Under denna helg har vi varit i Växjö för att ta farväl av min kära svägerska som efter lång tids sjukdom fått ro. Man gör en sådan resa med en viss oro i hjärtat för varje gång återupplever jag om igen andra begravningar man varit på. Allt gick dock bra och det var en ljus och vacker cermoni, något att bära med sig som ett minne genom livet.

Väl hemma igen gjorde jag färdigt min blomsterlåda under köksfönstret nu när snön och kylan gett sig av. Var tvungen att flytta in växterna i växthuset under några dagar när vintern slog till även här nere.

Kikade under locket till miniväxthuset där jag har några av mina julrosor som nu sträckt på sig och slagit ut med många vackra vita blommor.


När näsan ändå var nere i marknivån så hittade jag denna lilla söta gullvivan som försiktigt börjat slå ut.

Här står några krokusar som är gamla "köpeblommor" som jag planterat ut i trädgården i fjol. Se så vackert de blommar om nu igen.

Hittade även min lilla blåsippa som börjat slå ut men några blommor. Tänka sig.

Även lupinen har vecklat ut massor med små nya blad, med vattendroppar liggande i skålen som glaspärlor. Se de är alldeles ulliga på bladkanterna........
.....och här är en annan konstig liten knopp. Liknar mest en murkla med det är en alldeles nyfödd rabarberstjälk.


Till slut vill jag visa några bilder på snödropparna som nu slag ut helt och tillsammans med klosterliljan är så fina....... om ni inte tröttnat på alla snödroppsbilder.

Det var skönt att pyssla runt lite i trädgården i det fina vädret och låta tankarna flyta fritt och samtidigt minnas min svägerska.
Hoppas att alla får en fin söndag med välbehövlig vila och avkoppling.

9 kommentarer:

Mysiga lantliga ting sa...

Det är alltid tungt att gå på begravning men det kan på samma gång kännas fint med!

Så härligt med alla knoppar och blommor! Jag blir så avundsjuk, vill oxå har vår nu.
Kram Johanna.

Karin A sa...

Precis så som du skriver är det med begravningar. Att ta farväl är så viktigt men allt blir lättare om det kan ske på ett ljus sätt.

Vilken glädje med alla de vackra vårblommorna. Så fiffigt och fint med lerkrukor i balkonglådan! Snöklockor och julrosor, sucks så härligt. Jag får mer eller mindre dagliga trädgårdsrapporter och jag längtar så efter den. Bara en dryg vecka kvar innan jag ska dit!

Ha en fin söndag! Stor kram

Hem & Harmoni Marie sa...

Fint inlägg! Man blir berörd.
Det är precis som du skriver, man minns även andra begravningar. Det är jobbigt men också ett minne man tar med sig.
Fina vårbilder! Det är så härligt att se att vi går åt rätt håll. Även här blommar krokus och snödroppar för fullt.
Kram Marie

Solkatter & dammråttor sa...

Ja,det är jobbigt att gå på begravning....speciellt om det är någon man har en nära relation till.Det är alltid lättare om cermonin är ljus och stämningsfull.
Det är alldeles otroligt vad det blommar och grönskar i din trädgård.Härliga och vackra bilder du visar.Här har det snöat och regnat hela helgen =( Så våren kom av sej een stund....hoppas den snart kommer tillbaka.
Ha det gott!
Kram/Gunn

Ninni sa...

Vilka härliga vårbilder du visar från din trädgård! Visst är det ljuvligt att gå och spana efter små blad som är på väg upp. Det är sånt man kan behöva efter en begravning...

Ninnie sa...

Å, vilka härliga vårbilder du bjuder på! Blir vårvarm och längtansfull när jag ser dem.

Nässelblom & choklad sa...

Att ta farväl så definitivt av nära och kära är det svåraste som finns. Tyvärr är det så livet är, men en fin begravningscermoni gör det ändå lite lättare att gå vidare. Vilka härliga blommor du har utanför ditt fönster. Går det alltid att sätta ut blommor så här tidigt på säsongen eller är det speciellt i år? Blombilderna är så vackra! Kram Eva.

Lusthuset sa...

Alla: Tack för er varma och deltagande kommentarer. Det känns så skönt att veta att ni finns därute att kan dela sorg och glädje med. Det behövs ju bådadera. Eva (Nässelblom & choklad) undrar om jag alltid sätter ut blommor så tidigt...nej det är nog i år som vädret varit så nådigt mot oss. Ha en fortsatt bra vecka och var rädda om er. Kramar!

Annalunda sa...

Du ger mig hopp om att våren kanske är på G!!! Snödroppar kan man väl aldrig tröttna på??? och Klosterliljorna är bara så fantastiska... planterades i höstas här... får hoppas att någon vill komma upp.

Kram Annie