torsdag 27 mars 2008

Min blommande trädgårdsstol.

Jag berättade väl att jag letade efter en stol att blommor i. Jag fyndade en fin gammal stol på Framtid för ett tag sedan och under påskhelgen skred jag till verket och gjorde om den till
En blommande trädgårdsstol.

Jag köpte några små växter som murgröna, minipåsklilja och minipensé för att plantera i stolsitsen. Runt om bäddade jag med mossa och satte dit min lilla lykta. Jag blev riktigt nöjd mer resultatet det skall jag villigt erkänna. Längre fram finns det ju mer växter att välja bland som taklök coh olika sorters fetknopp. Den får ändra utseende efter årstiden har jag tänkt.

Än så länge står den i växthuset, men när våren kommer på riktigt då får den komma ut och jag skall leta upp en riktigt bra plats till den.

Vackert utskuret motiv är det på stolsryggen. Jag har gått ut i växthuset då och då, tänt ljuset och stått och beundrat min skapelse. Ha en skön kväll.

15 kommentarer:

Marina sa...

Jättefin! Jag ahr också en stol med växter. Ännu är där inget som blommar (har taklök och sedum) men jag har funderat på att sätta i en pensé eller liknande för att få lite färg nu.

Anne sa...

Den underbara stolen i Lusthuset gav mig en sådan oerhörd längtan efter en egen balkong! (Nej vi har ingen balkong i vår lägenhet ännu -men vi hoppas på bygglov till hösten)
Hur som helst njöt jaf och min dotter av sol och värme på terassen på Millesgården idag på Lidingö - denna underbara oas som sällan känns turistig eller överfull och med utsikt över arkepelagen och med Carls bronskulpturer i blickfokus!
Underbart liksom trädgårdsstolen!

Karin A sa...

Så snyggt det blev med planteringen! Blir lite nyfiken på hur du har löst planteringslådan? Är det som en låda eller har du behövt göra något där sitsen var? :) Låter smart att låta den ändra utseende efter årstid.

Ha en fin kväll och om vi inte hörs en bra start på helgen!

Kram Karin

Anonym sa...

Vad fint det blev... inspirerande! Kram kram

Lusthuset sa...

karin a: Du må tro att jag funderade på hur jag skulle göra, men på försök gjorde jag så här. Jag tog bort sitsen och klippte till en bit av en gammal jutesäck och häftade fast den som en liten hängade botten och fyllde på med jord. Får se nu om det håller.

alla: Ha en bra och skön helg allesammans

Veronica sa...

Åh, vad bra det blev! Jag förstår att du är nöjd! Jag har ju hittat en stol til mitt växthus, nu går jakten vidare på en stol till att plantera blommor i. Och fiffigt hade du fixat med jutesäcken, det ska jag komma ihåg! Trevlig helg! Kram/ Veronica

Anonym sa...

Super! En sådan har jag tänkt göra i någon form - men det blir inte förrän närmare sommaren, just nu överlever inga plantor ute här...

Mamma Millan sa...

Men såååå vackert..såå orginellt!!!
Jättefint ju...har sett att man kan göra så på bord ,men aldrig på stolar,,,FINT!!!

.....♥.....♥
♥................♥
♥..........................♥......♥
♥..................♥................♥
♥.....................................♥
..♥.........TREVLIG HELG.......♥
.....♥....Önskar Millan!!.....♥
........♥.....................♥
.............♥............♥
..................♥.....♥
.....................♥

Vaniljdrömmar sa...

Hej!
Så fin blomstol, gör det något om jag tar efter? tycker det blev sååå fint.
Ha en trevlig helg! Helene

Anonym sa...

Fin stol, bra idé. Jag har också en gammal stol som en gång målades grekturkos, men den färgen har nu börjat flagna av. Man kan kanske göra nå´t av den. Skulle idag ta in kvistar av forsythia, men blommorna hade frusit. Snyft! Kamelian i växthuset blommar för fullt men är också frostnupen. Trevlig fiskrestaurang i Lund på Klostergatan besöktes idag med äldste sonen för urgod lunch! Rekommenderas!
Have a nice weekend

Genarpsladyn

Poppins sa...

Så charmigt! Stolen är förstås vacker i sig med de fint utskurna äpplena med blir extra söt med "blommig sittdyna".
Du får visa upp stolen efter hand som den byter utseende, det blir en trevlig följetong.
kramar

lyck-annas sa...

Vilken underbar idé!
Börjar redan planera var jag skall kunna ha en sådan...
Tack för inspirationen!

Lotta sa...

Vad fín stolen är! Och mysigt med lilla lyktan :) Tänk om jag kunde hitta en gammal stol jag med... Men hur har du gjort med botten för att kunna hålla kvar jorden? När jag tänker efter kan man ju bara spika en skiva underifrån och klä med plast kanske... Ha en bra helg 8`)

Lusthuset sa...

lotta: Jag häftade fast säckväv där stolsitsen var. Det måste nog vara en lite påslikt för att jorden skall få plats och dessutom måste nog vattnet kunna rinna av på något sätt. Tänkte även på kycklingnät. Får se nu om detta håller annars får jag hitta på en annan lösning.

alla: Tack för alla goa kommentarer om min stol. Kul att ni gillade den för jag blev som sagt riktigt nöjd själv. Hoppas att alla får en härlig helg. Kramar!!

Ängladröm sa...

Hej, vad fiffigt med stolen. Jättefint. Kram Catharina