fredag 4 april 2008

Våra tre nyförvärv.....

....från påskens Konstrunda har nu hämtats hem. Vi är bara så nöjda med dem, nu när man ser dem igen.....TÄNK om vi hade ångrat oss.

Denna tavla är en akvarell av Peter Göransson bosatt i Farhult. Den heter "Gläntan" och jag föll för den direkt. Kan ni se solen som glimtar fram genom träden och skuggorna på snön. Peter är en mycket skicklig akvarellist som gör ganska stora tavlor med ibland nästan fotografisk noggrannhet och med motiv hämtade ur naturen.

Nästa lilla tavla är av Jenny Gärtner. Den är också en akvarell (jag tycker väldigt mycket om akvareller kanske därför att det är den enda teknik som jag själv har provat på). Jenny gör stora bilder i akvarellteknik av t. ex vallmoblommor som håller på att slå ut. De är helt underbara. Hon berättade själv att hon gör dessa små bilder medan den stora bilden torkar. Jag som älskar violer.

Den tredje och sista är en byertsteckning som Karin Håkansson har gjort. Hon är en mycket skicklig tecknare, skulptör bla.a. Här kan du se en annan av hennes underbara teckningar. Denna är nu inlämnad för ramning men jag passade på att fota den innan.

Vi har ganska mycket tavlor redan i vårt hem, men ändå kan vi bara inte låta bli att köpa när vi ser något som vi tycker om.

Hoppas att alla får en skön helg. Här ligger dimman tjock för tillfället men den lättar nog snart och då kommer SOLEN.

8 kommentarer:

Malins-kuriosa sa...

Förstår om du fallit pladask för dessa konstverk...Skogsbrynet ser magiskt ut och vad finns bakom...Penséen är ljuvlig, teckningen suveränt välgjord...Vi har också en hel del konst på väggarna och det är lätt hänt att det fylls på...ger i alla fall mig en känsla av trivsel hemma...

Kramen från Malin

Karin A sa...

Det är härligt med ett hem fyllt av tavlor! Själv gillar jag allra bäst att placera dem i grupper dock. :) De du har köpt är verkligen fina och inte minst penséen gillar jag. Jag hoppas att ni får njuta lite av vårväder nere i Skåne också! Trevlig lördagskväll! Kram Karin

Gårdsromantik sa...

Vilka härliga tavlor - speciellt den med violen gillar en viltblomsdyrkare som jag:)

Hälsningar Maud

Making it lovely sa...

Superfina tavlor jag förstår att du köpte dem:-)

Poppins sa...

Tre vackra tavlor. Allra bäst gillar jag nog fågeln. Så vackert tecknad och så har den en slags dum/ledsen uttryck som gör att man bara vill ta hand om den. :)
Men akvarellerna är fina de också. Och jag har också provat akvarell, tycker det är en väldigt svår teknik som inte riktigt passar mig. Så jag beundrar alla som behärskar den.
kramar från Poppins

Lotta sa...

Åh vilka fina tavlor ni köpt! Gillar dem alla fast den första; Gläntan blir nog favoriten. Hoppas du haft en skön helg och att ni slapp det eländiga regnet. Ha en bra vecka 8`)

C De-sign sa...

Fina tavlor som det måste vara roligt att hitta platser för! Jag tyckte extra mycket om den första...så mycket stämning i den! Ha en bra start på veckan!
Kram fr C

Lusthuset sa...

alla: Så roligt att ni också tyckte om våra nya tavlor. Man ser också att någon giller den ena och någon den andra, det visar att det alltid finns något för alla. Idag har jag satt upp bubbelplasten i växthuset och det är ett knepigt jobb som får utföras när det inte är för varmt, för det ar trixigt att på den lilla ytan stå där med all plasten hängade över huvudet och fästa klämmorna som bara trillar på golvet hela tiden...men nu är det gjort så nu fattas bara pelargonerna och de kommande frösådderna. Ha en bra vecka allesammans. Kramar!!