Till 4 st baguetter behöver man:
6 dl ljummet vatten
1/2 dl olja
25 gr jäst
2 1/2 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl (960 g) eller vetemjöl special
Vid gräddningen kan man spruta in lite vatten ett par gånger.
Resultatet blev lyckat tyckte vi och de passade bra till torsdagssoppan som idag blev grön ärtsoppa. Jättegod och lättlagad.
På bilden ser ni även några av mina senaste fynd. Den söta handuken med retromönster köpte jag i ett set om 3 st för 15:- på Maxi. (en mönstrad, en randig och en enfärgad handuk). Jättegulligt. De två fina ljuslyktorna kom neddimpande med posten som en gratispresent från tidningen Laga Lätt (hade jag helt glömt). De var väldigt fina och dessutom innehöll paketet även 2 st vita lyktor och en imponerande kockkniv från Fiskars. Man tackar!
Soppan för dagen var som sagt grön ärtsoppa med korvslantar och vitlökscrème fraiche. Så här gör du:
500 gr djupfrysta gröna ärtor får koka i 8 min i 7 dl vatten med 1 1/2 buljongtärning av höns- eller grönsaksbuljong. Blanda ihop 3 msk mjöl med 2 msk smör till en liten kula (för redning). Vispa ner denna i soppan. Mixa ärtorna med handmixer och smaksätt med lite salt och vitpeppar och till slut lite citronsaft.
Jättegott tyckte vi!
Ha nu en skön fredag och tänk på att sedan är det helg igen.
4 kommentarer:
Den soppan ska jag göra...så gott det verkar! Härligt att baka lite också! Ha en fin fredag!
Kram fr C
Tack för recept! Grönärtsoppa och baguette - låter lyxigt och gott. Jag längtar efter att baka men här i Sthlm har jag bara gasugn och den är lite svår tycker jag. Härliga bilder och fina fynd och gåvor. Ha en fin fredag och en härlig helg! Kram Karin
Mums, så gott det ser ut!
Och de däringa kanelbullarna i fikakorgen låter sannerligen lockande :-)
Ha nu en riktigt skön helg!
Här blir det skogstur, underbart!
Tack för din gissning hos mig.
Många kramar
Tack för recepten! Grön ärtsoppa har jag aldrig smakat men funderat på att göra. NU ska jag testa. Och om lata jag orkar, så ska jag baka brödet till också (men det tror jag inte ens själv på...)
kram
Skicka en kommentar