fredag 18 april 2008

Jag har pippi.......

.........på trädgård, pelargoner, heminredning, böcker, skogen, katter och en del annat också, ja, det visste ni väl redan.......men att jag även har pippi på fåglar det kanske är en nyhet.

Jag har alltid tyckt att det är något speciellt med våra bevingade vänner både i luften och på vattnet. Jag har bestämt att i mitt "nästa liv" skall jag ha en stor gård med höns och ankor. De ni!! Jag fotograferar alla fåglar som kommer i min väg. Här kommer några av mina egna favoritbilder.

Sidensvansar är sällsynta gäster här hos oss.

Denna fina skrattmås som är gjord av trä och tillverkad av konstnären Kenneth Petersson i Förslöv fick jag som present en gång, ni kan väl tro att jag blev glad.

Till sist måste jag få visa bilden som jag önskar att JAG hade tagit själv, men tyvärr......jag har lånat den ur Öresundskrafts årsalmanacka för några år sedan. Jag tycker att den är så underbar


Ha nu en riktigt skön helg allesammans!!

10 kommentarer:

Poppins sa...

Vilka underbara bilder! Jag tycker mycket om att titta på fåglar och det är kul att fotografera dem.
Helst den översta bilden föll jag för. Så vackert med speglingarna i vattnet.
Och den söta skrattmåsen som ligger likt en kung på stolen och ser lite nådigt ner på omgivningen - härlig!
kramar i vårsolen

Karin A sa...

Jag förstår att du har pippi på fåglar! Det finn så många vackra. Härliga bilder du har tagit! Blir så imponerad - det är allt annat än lätt att fota fåglar.

Jag hoppas du har en fin helg och att solen lyser! Här var det så härligt väder på förmiddagen sen gav jag mig iväg och solen gick i moln. :) Men dagen har iaf innehållit ett besök på en pelargonutställning. Kram Karin

Kattfot sa...

Den ena fågeln är vackrare än den andra. Klart man får pippi! :) Jättefina bilder, särskilt den med gräsanden som speglas i vattnet. Hoppas du får en fin söndag!

Malin sa...

Pippi på fåglar är något som trädgård och uteliv verkar dra med sig på köpet. Bilderna du visar är suveränt vackra och vet inte om du kan säga att den bilden du lånat skulle vara bättre...En fantastisk skärpa på dina bilder och färgerna helt rena utan grynighet...
Änder gillar jag och tänker på dottern (den äldsta) som så gärna ville gå ner och mata änderna..."kan vi inte mata andarna"...så du hör att detta låg på en rätt andlig nivå...*fniss*...Så jag använder mig fortfarande av böjningen "en and, flera/många andar"...
Ha det Gott!

Kram från Malin

Anonym sa...

Jättefin bild där pippin sitter på utebelysningen1 :D

Ninnie sa...

SÅ fina fågelbilder! Jag har försökt fånga fåglar med kameran, senast en rödhake som var på besök i min trädgård, men den flög iväg innan han fastnade på bild...

Marina sa...

Jag kan inte säg annat än att dina bilder är vackra men jag är itne så förtjust i fåglar. Fågelsång älskar jag men fåglar i sig gillar jag inte så mycket. Men som sagt bilderna = kanon!

Trollmor sa...

Så fina bilder!
Jag förstår verkligen att du gillar att fota våra dunklädda vänner. De är både vackra att se och höra på, speciellt nu när de sjunger in våren!
Många kramar

Lotta sa...

Härliga bilder på vackra fåglar! Önskar jag kunde fota dem jag med men dels dåligt objektiv och sedan så flyger de alltid sin väg när jag har kameran i handen.... t.o.m skatorna skrattar åt mig :) Koltrasten är min favorit och just morgonsången får mig att rysa..... Helgen gick i kalaset tecken så trädgårdsliv var det inte mycket men skall försöka ta igen det nu. Ha det så gott 8`)

C De-sign sa...

Vilka fanatstiska bilder på fåglar du visar! Så skicklig du är! Jag njuter av fågelsången!!!! Ha en bra fortsättning på veckan!
Kram fr C