lördag 24 februari 2007

Här sover pellisarna


Här sover mina kära pellisar i garagets varma trygghet. Ute är det "polarvinter", tur att de har det bra därinne. Jag brukar titta på fönstret som det lyser i och längta efter sommaren när de får komma ut och blomma i trädgården och växthuset. Nu känns det långt borta så de är tur att man har bilder på dem.


Denna heter pelargon 'Gibbosum' och är faktiskt gul och doftar starkt av banan och vanilj på kvällen och natten.

Denna är väl söt, som en bukett rosor. P Millfield Rose heter skönheten.

Mr Wren är detta. Roliga blommor. Hoppas att så många som möjligt klarar sig över vintern. Det vore tråkigt annars. Ett viss frånfälle får man ju räkna med. Bara det blir lite bättre väder så får jag börja plantera om dem och det är inte gjort i en handvändning, minst en vecka tar det om det räcker. . . . . .

. . . . . och utanför ligger snön djup och vinden viner runt knutarna.
Ha en skön helg och tänk på att på tisdag den 27 februari börjar BOKREAN ! !

5 kommentarer:

Karin sa...

Vilka härliga pelargoner du visar! Den gula blev min favorit den här gången. Ser fram emot bokrean på tisdag. Hade tänkt beställa över internet men det är något visst att kunna gå till affären och trängas med allt folk. Sen är det ju kul att kunna bläddra i böckerna innan man köper dem! :) Ha en skön helg du med!

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, ännu en intressant blogg! Vilka enormt fina vilder du tar! Mycket kul att kika på... ja, bokrean kör igång snart,jag har sett ut några böcker jag ska ha!!

Hälsn. Mari.

Lusthuset sa...

karin a: Pelargoner är ett av mina stora intressen. Otroligt vad många olika sorter det finns. Jag har inte så stor samling, men det är roligt att pyssla med. Jag håller med dig om att det är roligare att ta och bläddra i böckerna. Hade också tänkt ev. beställa över Internet, men som sagt jag går nog ner och botaniserar i bokhandeln.

guldkant på livet: Roligt att du tycker om mina bilder. Jag älskar att fotografer. Kul att du hittade in till mig. Hoppas du hittar några bra böcker på tisdag.

Froken Kattfot sa...

Vilka fantastiska pelargoner! Riktigt läcker var den gula, och så söt Millfield Rose var.

Lusthuset sa...

fröken kattfot: Håll tummarna att de överlever vintern. Ibland kan det vara lite kritiskt, med bladlöss och annat otyg.