söndag 29 april 2007

Arbete pågår!

Nu i helgen har den flitige maken påbörjat arbetet med "kryddträdgården" som vi skall ha istället för den bortagna risbusken. Det är ett pilligt och inte helt lätt arbete att få allt rätt på den lite sluttande marken. Detta märks det nog inte så mycket när växterna kommer dit. Jag står bara längtar efter att få ordna med dessa. På tal om blommor..........

........så måste jag få visa mina "svarta" papegojtulpaner som jag köpte på Trädgårdsfesten på Sofiero i somras. Nu blommar dom och är fantastiska.


När jag slog upp vår lokala tidning Helsingborgs Dagblads trädgårdsbilaga nu i helgen så var där minsann en liten notis om bloggande och där nämndes vår kära bloggkompis Karin A med
Ute & Inne. Det var väl roligt.Slutligen vill jag med denna bild på hemmaplockade blommor önska er alla en trevlig och inte för kall Valborg och en fin 1:a Maj!

10 kommentarer:

maloppa sa...

Men vilken underbar blogg du har, den åker direkt in på min favoritlista på min blogg. Vi verkar ha många saker gemensamt: lusthus, trädgård, pelargoner, änglar mm mm. Gillar både det du skriver och dina vackra bilder.
På återseende!

Karin A sa...

Så trevligt med ett kryddland, det kommer bli kanonfint där! Appropå risbuskar så ska jag också gräva bort en risig ölandstok som står lite dåligt till.

Vilken läcker tulpan och fin bukett! Lite roligt att bli omnämnd i en tidning - undrar om jag får massor utav skånska läsare nu!? :)

Ha en härlig valborg och första maj! Vädret verkar vara på "vår" sida.

Birgitta sa...

Vilken underbar vårbukett, jag blir verkligt varm av den. Jag önskar dej också en skön och trevlig valborg och första maj!

Anonym sa...

Åh, er det ikke bare dejligt, at kunne plukke smukke blomster i sin egen have!

Poppins sa...

Det kommer att bli fint med kryddträdgården. Har du köksland också?
Skulle gärna ha ett köksland, helst nu efter att ha sett Jamie Olivers program med allt härligt som han skördar. Men då vill jag gärna ha hans trädgårdsmästare också... Vilken lyx!
Ang dina papegojtulpaner, vet jag inte vad jag ska säga. Orden vill liksom inte infinna sig. Inte heller vet jag om jag gillar dem eller inte. Häftiga, kanske är det ord som bäst beskriver dem?
Kram och fortsatt trevlig valborg.

Lusthuset sa...

maloppa: Tack, tack snälla du. Så mycket beröm. Jag blir så glad. Du är såååå välkommen tillbaka. Man gör ju så gott man kan. Man skriver om det man tycker bäst om.

karin a: Ja hoppas att kryddlandet blir bra, det blev färdiglagt idag, men sedan skall det ju snofsas till och göras färdigt. Första riktiga buketten för året. valborgsvädret är faktiskt lite kallt här hos oss, men soligt. Hoppas att du får många skånska läsare. Jag tryckte det var rätt kul.

birgitta: Den var fin och doftade faktisk också, det är nog brudspirean som doftar. Riktig vårbukett. Ha en skön helg du också.

losarina mor: Jo det är det verkligen. Man njuter av det. De är också ofta mer okonstlade än "köpeblommor".

poppins: Jag har inget riktigt köksland. Förra året hade jag två pallkragar med kryddor, ringblommor och div. sallad och det blev bra. Dessutom hade jag squash planterad överallt så jag hade kunnat stå på torget för gud så mycket squash det blev. I år har jag fem pallkragar så de får bli grönsaksland. Jag har naturligtvis köpt frö som om jag hade ett tunnland mark, så är det alltid. Vi får väl se vad jag lyckas trycka ner. Säga vad man vill om tulpanerna men ovanliga är dom i alla fall. Ha en skön helg.

Poppins sa...

Förra året försökte jag mig på att odla kål i krukor. Det gick väl sådär fram till att vi var bortresta två nätter. På de dagarna slog kålfjärilen till och när vi kom hem hade larverna totalt käkat upp alla blad...
Men vad ska man säga, kålfjärilen är ju vacker så jag har bidragit till att göra världen lite vackrare :)
I år håller jag mig nog till mina tomater och försöker mig på (i liten skala) att odla bondbönor i kruka.

Lusthuset sa...

poppins: Larver och otyg. Jag sådde rucolasallad i fjol och som också spred diverse otyg till den andra salladen. Sedan hörde jag att man skall helst ha den för sig själv. Kålfjärilar är som du säger vackra men de kan ju vara snälla och dela med sig. Jag har tänkt försöka med små gurkor och bönor som kan växa i bakkanten och bindas upp. Låter rätt optimistiskt?

Cia sa...

Hej! Hittade hit till din blogg via poppins, hit kommer jag på nytt! :) Finfina bilder och givande läsning!

Lusthuset sa...

cia: Roligt att du tycker det. Alltid roligt att höra att det man skriver blir uppskattat. Välkommen tillbaka snart igen.