måndag 2 april 2007

Katten utan namn

Julie K berättade i söndags i sin blogg om ett besök av en katt som kommit bort. Det var så rörande att läsa. Jag kände att jag ville berätta om denna lilla kattflicka som besökte oss ett par månader sommaren 2005. En dag satt hon bara där på fönsterblecket. Jag vet inte var hon kom ifrån.

Hon fann sig väl tillrätta. Först var jag lite tvekande om jag skulle börja mata henne, men när hon var där hela tiden så kunde jag inte annat. Jag satte upp en lapp i affären och en liten annons i tidningen, men ingen hörde av sig. Hon bodde i vår vedbod där jag bäddat med en rosa filt. (Flickor skall ha rosa eller hur?). Ofta hade hon sällskap av grannens kattpojke.

Jag hade så smått börjat acceptera att nu bodde hon hos oss och så fick det bli.....och så plötsligt var hon borta. Som jag letade efter henne. Men borta var hon. När jag ser på bilderna saknar jag henne jättemycket, hon var så snäll och fin. Hoppas bara att hon på något sätt hittade hem....något annat alternativ vill jag bara inte tänka på.

11 kommentarer:

Lina sa...

Jag hoppas verkligen att hon hittade hem! En sån söt katt hon är, liknar min Esther lite som har samma färger. Katter är så underbara!

Lusthuset sa...

lina: Ja, det är dom verkligen. Är en stor kattälskare (tycker om hundar också). Funderar starkt på att skaffa katt till hösten när trädgårdssäsongen är över.
Glad Påsk!

Guldkant På Livet sa...

Men vilken underbar lite kattflicka! Tur hon hamnade hos dig! Det var nog hennes sätt att "mellanlanda" kanhända hon var på väg någon annastans eller ville ta en semester från sitt hem, hon gick nog inte till ngt som var sämre tror jag så hon har det nog bra. Katter är så kloka och förnuftiga. De var ju bara sååå gulliga ihop där hon och kattpojken- han var väldigt schysst och accepterande henne tydligen, de talar nog ett språk som vi aldrig kan förstå.. Mari.

Anonym sa...

Vad jag ryser och blir rörd när jag läser vad du skrivit. Tack och lov att det finns såna goa människor som du som bryr sig om en liten katt. För många gör ju inte det!
Kram
Lily

Lotta sa...

En riktig snyftare.... hoppas att hon kom "hem" och tillrätta. Vi har två katter, den äldsta är en "hittekatt" från ett soprum!! och den yngta var från början en vildkatt som hotades med att skjutas men båda är nu hos oss och har det så bra. Tänk så många hemlösa katter det finns... usch vad tråkigt.

karin a sa...

Så bedårande söt kattflicka! Vilken tur att hon kom till dig ändå men man undrar ju vad som hände med henne. Min granne har katter som har försvunnit och sedan bara återkommit efter ett par månader! Vi får hoppas din hittade hem till någon...

Åsa sa...

Ååh så fin hon är, hon går rakt in i hjärtat på en´.

Linda V sa...

*ryyyyys* Vad jobbigt att hon försvann! Jag hoppas verkligen att hennes ägare hittade henne... Jag vet inte om jag besökt din blogg tidigare? Hittade hit via Karin A. Vilka vackra bilder! Det syns att ni ligger före i Skåne!

JULIE K sa...

Å for en jættesøt katt. Så bra du tog hand om henne. Iblant er det faktisk så at katter hittar ett annat hem i perioder om ægarna åker på semster. Ofte på sommaren får folk besøk av katter som plutselig forsvinner igjen. Det er nog tråkigt før kattene nær matte och husse er borta, så da hittar dom andra hem med mennesker i.

Anonym sa...

Hej, måste nog plantera om min Afrikanske lilja, men först hitta en större, men lagom liten kruka! Min blommade redan första året.
Genarpsdamen

Hem & Harmoni sa...

Nämen en sån söt liten kisse! :)Såklart att den har hittat hem nu, den tyckte nog om att besöka er!
Tack för att du tittade in på min blogg. Kram Marie