söndag 1 april 2007

Bryggseglare!


Eftersom jag bor kustnära som det så fint heter numera älskar jag att vistas vid och nära havet i det här fallet Öresund. Denna fantastiska söndag drog vi, maken och jag ner till kusten vilket vi ofta gör när vi inte går och rotar i trädgården.


Här står han på bryggan och tittar ner på den fina sandbottnen. Att se föremål när de speglas i vattnet är något speciellt............


...........så jag som är tokig i att se färger och färgkombinationer överallt tycker att de små fiskebåtarnas spegling i vattnet är fantastiskt vackert.Denna vackra gamla båt är en av mina favoriter med sin milda blå färg.

Idag var det riktigt "sommarvatten". Klart, rent och med solreflexer. Mmmm!Två saker som står och väntar på sommaren och alla badande. Den ensamma duschen och de fina krokarna på sin röda bräda står färdiga för badkappan.

Här är den vackra stenmuren vi strandstigen. Den gula laven mot den blekta stenen är som ett konstverk bara det. Står det så en liten blå blommande scilla gör det ju inte saken sämre.Vägen hem går genom skogen där bäcken är en annan sorts trevligt vatten, med kabbelekans gula blommor och vitsipporna där de första precis har slagit ut.Ha en skön vecka och Snart Är det Påsk!

8 kommentarer:

karin a sa...

Helt underbara bilder! Det är något viss med just de naturliga färgerna du visar. Ser så harmoniskt ut! Härligt med vitsippor också. Ha en skön Påskvecka du med. :)

JULIE K sa...

Oj oj så vackra bilder du viser, och her var det nog mycke lugnare væder enn på mina bilder. Havet det er kærleken det : )

Guldkant På Livet sa...

Herregud vilka härliga bilder!! Man bara längtar till havet när man ser dem! Och det såg ut som ni var i Grekalnd el nåt med alla dessa blå vackra båtar! Man blev badsugen när man såg det klara vattnet och den fina ssandbottnen! Inte är det väl ni som bor så vackert som den lilla bilden uppe till höger?

Celia sa...

Jättefina bilder! Öresund - en av mina kärlekar :)

Anonym sa...

Hei, så fine bilder :) Nå lengter jeg bare enda mer til sommeren! Ja forstår godt at du liker den båten med de fargene, veldig fin!!!! Ha en fin påske :)

Lusthuset sa...

karin a: Javisst är det vackert, man kommer hem stärkt till kropp och själ.

julie k: Visst är det. Som du ser var det ett underbart väder med blankvatten. Med det är fint när det blåser också, bara inte nu.

guldkant på livet: Nej tyvärr är det inte vi som bor där. Visst är det lite Grekland över den blå båten.

celia: Öresund är bland det vackraste eller hur?

koselig koselig: Ja i söndags var det nästan försommar. Hoppas att påsken blir fin. Ha en skön påsk du också.

Lantlivs Anna sa...

Nä, nu blir jag avis på dig! Det vore drömmen att få spendera en skön vårdag vid havet! Tack för din fina kommentar på min blogg (1-års firandet)!

Hannele sa...

Vackra bilder.