onsdag 11 april 2007

"Bloggögat"

Förra veckan när jag läste ett trevligt inlägg av Mari i Guldkant på Livet där hon målande beskrev sin påskaftonssupé (Jätteläckert!) så nämnde hon en sak som jag tänkt mycket på sedan jag börjat med bloggande. Det rör sig om det hon kallar "Bloggögat". Det är så huvudet på spiken. Man har verkligen utvecklat ett nytt seende och en annan slags uppmärksam på stort som smått. Ofta kan det vara de små detaljerna eller ett motiv som man annars inte skulle ha lagt märke till förut. Jag tycker det är en stor tillgång man har fått. För visst är det ganska stort att med kameran i handen fånga små kanske obetydliga detaljer i naturen eller ett vackert dukat bord och annat som tilltalar en och gör att man mår bra.


Denna bilden av min kompis humlan i mahoniablomman har jag typiskt sett med mitt nyskäpta bloggöga likson de små doftviolerna som jag hittade när jag var ute men "lånehunden" nu i eftermiddags.

. . . . och här kommer som utlovat en helt nytagen bild av hunden Eddie.Ha en skön kväll och bra morgondag i solens sken.

6 kommentarer:

JULIE K sa...

Å for en søt liten Eddie. Det er vel en bichon det ?

Ja du har så rett det med bloggøgat. Hela tiden ser jag saker som jag tenker ville passat for bloggen. Man ser detaljer på ett helt annat sett : )

Lotta sa...

Vill du åka med på längtåget? Ta en titt i min blogg om du har lust... /Lotta

Poppins sa...

Hej! Intressant det där om "bloggöga". Det stämmer, jag har också märkt det. Har också märkt ett visst "bloggberoende"... :)
Din sida var en trevlig bekantskap. Hit kommer jag gärna igen!

Emma sa...

Lotta hann visst före... jag har också bjudit in dig att hänga med på länktåget. Kika in på min blogg. Kram

Guldkant På Livet sa...

Blev så paff när jag kom in här och läste om Bloggögat! Kul du tyckte det var "huvudet på spiken" och känner likadant!
Man blir ju ett riktigt bild och fotofreak, om man inte redan var det!

Du, jättefina bilder som alltid visar du, och Eddie, vilket Charmtroll!! Mari.

Anna sa...

Men du, den där vovven han var allt bra söt han. :) Tack för Rasberry Ripple tipset - har misstänkt det jag med. Blir så förvånad bara för jag har glömt att jag tagit en stickling i höstas och moderplantan strök med under vintern. Men kul med överraskningar. :)

Ha det fint!