måndag 23 april 2007

Hannu på Sofiero!

"Skogens oemotståndliga skönheter och andra romantiska inslag"


Här kommer efter stor vånda (jag tog så många bilder och har haft svårt att välja) ett antal bilder från Hannus utställning i Vinhuset på Sofiero Slott. Det fanns så mycket vackert att se och fotografera så man blev alldeles konfys. Utställningen består av tre bord med lundväxter. Vitsippor, primula, julros, nunneört och många fler. Han har på detta sätt lyft upp marken i ögonhöjd så man kan se allt vackert på nära håll.


En vit släkting till fänrikshjärta (Dicentra, tror jag) bl.a.....


......vita fyllda och ljuvliga ljusgula vitsippor. Blå vitsippor. Helt underbara.


Stort treblad, liten tvåfärgad primula.

Corydalis ljuslila nunneört.


En mörkröd julros som när solen lyser genom kronan blir ännu vackrare.
I fönstren rader med krukor med förgätmigej, violer, akleja en verklig vårdröm!

Dubbel vit kungsängslilja 'Hannu'.......


...och här upptäckaren själv.


Blå vitsippa har ni bara sett något så vackert........

....... och fler ljusgula vitsippor.

Här bland blad och torra boklöv en liten primula.


Som extra bonus fick jag min favoritbok signerad av författaren. Gissa om jag blev glad.


Jag önskar verkligen att alla ni trädgårds- och blomsterälskare hade möjlighet att se denna utställning för det var en annorlunda uppvisning av de blommor och växter som annars växer så nära marken och är små och lite anonyma men obeskrivligt vackra.

11 kommentarer:

karin a sa...

Åhh så underbart vackra blommor! Hade gärna farit dit och kikat själv. Kul i alla fall att få se dina bilder. Primulan var helt underbar. Själv väntar jag med spänning på att min fyllda vitsippa ska slå ut. Vad är det för blomma du har på din banner? En svalört? Så fantastiskt vacker!!

P.s. Du får gärna visa fler bilder från Sofiero om du vill. :)

Poppins sa...

Intressant, och så många vackra bilder. Naturligtvis vill jag veta vad det var för några rosa blommor på bilden utan text (besvärlig som man är). Tyckte först det liknade pärlhyacint med sedan inte.

Den boken är väl guld värd för dig nu. :)

Lusthuset sa...

karin a: och poppins: Tack det var roligt att ni tyckte om bilderna för jag hade som sagt beslutsvånda när jag skulle välja bland alla. Jag visar gärna några fler om ni inte tycker det blir tjatigt. Den gula blomman kan mycket väl vara en svalört. Den var jättesöt som nästan alla de andra också, man tittade så ögonen gick i kors till slut. Vad det gäller namnen på växterna så berättade Hannu vad den och den hette, men det glömde jag naturligtvis bort. Jag skall gå på Sofiero i morgon kväll och då hoppas jag att de satt upp en växtförteckning så kan jag återkomma med namnen.

Solkatter & dammråttor sa...

Oj,vad mycket vackra blommor...och vilken duktig fotograf =)
Den blå vitsippan var jättefin,verkligen ovanlig.
Ha det skönt i den "nya" vårvärmen.
Kram

Kattfot sa...

Ser ut som en fantastisk utställning. Tack för härliga bilder :-)

Anonym sa...

Åh, hvor smukke billeder!
1000 tak fordi vil dele dem med os!
Hannu er bare så fantastisk!

Lusthuset sa...

losarinas mor: Ja, är han inte! Dessutom är han väldigt trevlig. Jag delar gärna med mig av bilderna, det är ju så roligt att andra också uppskattar dem. Det är ju dubbelt roligt. Ha en bra dag i solskenet. Skall gå ut och luka bort ogräs.

Eva Agnes sa...

Vilken god fotograf du är! Väldigt fina bilder. Drömmer om att kunna ta just sådana.
Kram Eva Agnes

Birgitta sa...

Såna vackra bilder du tagit, jag blir verkligen imponerad, jag fick verkligen en upplevelse av blommorna, vilket inte alltid är fallet när man kikar på bilder. Jättebra!

Tilde sa...

Lyckliga dig!!
som kan åka till Sofiero o se en sån fantastiskt utställning!Så mycket vackert.Här i Norrland har jag zon 5 så vi ligger långt efter, fina bilder på blommande träd.

Lusthuset sa...

Tack allesammans för berömmet. Så glad och stolt jag blir. När man får göra något som man älskar så blir man lycklig. Tycker ni sedan att jag gör det bra så blir jag ändå lyckligare. Var på "återbesök" på Sofiero nu i eftermiddags för att ta reda på vad vissa växter hette, men det var stängt och låst i Vinhuset så det får bli på lördag i stället. Var och kikade på underbara tulpaner, tog massor med bilder så det kommer nog ett inlägg om det också. Ha en skön kväll.