måndag 16 april 2007

Pyssel på en måndag.


Har idag skolat om de första av mina frösådder och det blev den vita tagetesen 'Vanilla' som blev först som vanligt. Riktigt stora har de blivit. (Nu räknar jag inte med squashen för den slår allt. Kommer upp som en raket).

Titta, fönstren har öppnat sig för första gången i år!!

Katsura har fått riktiga blad. Små rosagröna hjärtan. Det är ett fantastiskt fint träd, mitt eget "vårdträd".

Sist vill jag inte undanhålla er en bild på "lånehunden" Molles kompis Bernard Sennenpojken Loffe som ligger och ser ut som han längtade hem.

11 kommentarer:

Karin A sa...

Din katsura har jag beundrat tidigare ! De är så fina. :) Jag tror vi har hittat en plats för en katsura, ev. bakom spaljén som vi håller på att bygga.

Bernard Sennenhundar är alltbra söta!

For the love of country sa...

Vilka underbara somriga bilder! Söt hund!

Lusthuset sa...

karin a: Som du förstår är katsuran mitt älskingsträd. Jag köpte den för flera år för dyra pengar. Den stod på en annan plats då, där den inte trivdes. Det var för blåsigt. Sedan fick jag hjälp av en kompis med grävskopa (för att få med så mycket rötter som möjligt) att flytta den dit där den står nu. Där verkar den som den trivs bättre och det är jag glad för. Kommer nog att tjata om den fler gånger.

for the love of coutry: Igår var det verkligen somrigt, vilket man knappt kan säga att det är idag. Men värmer kommer väl tillbaka.

Solkatter & dammråttor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Solkatter & dammråttor sa...

Vad härligt med ett växthus...hade ett förut innan vi sålde vårt hus...saknar det lite nu...
Du får norpa hur mycket ideér du vill från mej.Gamla spetsar är till för att användas =)
Ha D!

Kram

Anna sa...

Hej!

Kul att du hittat till min blogg! Har varit inne på din ett par gånger tidigare också men "återupptäckte" den nu och kommer säkert tillbaka!

Jättefina bilder, är också sugen på en katsura i min framtida trädgård. I mina drömmar är den jättestor så att jag får plats med allt jag någonsin drömt. Klart att det finns rum för något så magnifikt som en jättelik katsura! :)

Såg i ett av dina tidigare inlägg en bild på en nepeta. Jag undrar lite över hur katterna reagerar på den. Har nämligen planer på att anlägga en "kantnepetahäck" längs framsidan av min mors hus, mot vägen till och undrar om det finns någon risk för grannskapets alla katter att de blir helt "borta" efter att ha rullat sig i nepetan och därför vandrar ut i vägen utan att va skärpta nog att akta sig för bilarna?

Hannele sa...

Vilka mysiga bilder, trevligt vårpyssel.

JULIE K sa...

Ljuvliga bilder från deg, och Loffe var ju bare så vacker.

Poppins sa...

Härlig vårstämning över dina bilder - förväntan och livsglädje!
Hunden ser ut att trivas alldeles utmärkt. Ser så snäll och mysig ut!
Kram

Guldkant På Livet sa...

Loffe, vilket charmtroll!! Å vanilla tagetes såg så vackert ut, det ska bli spännade att se dina färdiga sedan!! Mari.

Lusthuset sa...

solkatter & dammråtter: Tack jag kommer säkert att ta till mig fler goda idéer från dig. Du verkar ha dem på lager.

anna: Kul att du hittade tillbaka. Drömmar måste man ha. Hoppas att du kan förverkliga dem i framtiden och gör då plats för en katsura. Ang. nepetahäcken så har jag faktiskt aldrig märkt att de katter som vistas häromkring brytt sig speciellt om den. Provsmakat har de väl gjort någon gång, men inget mer.

hannele: julie k: poppins: och mari: Våren är väl härlig, mycket att fotografera och upptäcka, eller hur? Loffe är jättefin, han är som en stor snäll björn.

Kramar till alla ni trevliga bloggare!