måndag 9 april 2007

Konstrundan


Under påskhelgen har det i många år varit en tradition att anordna en Konstrunda i Skåne. Den första och äldsta är den som går av stapen på Österlen, men på senare år har fler följt efter och nu täcker de hela Skåne. I våra trakter är det Konstrundan i Nordvästskåne som gäller. Om man studerar alla skyltarna vid vägkanten noga så hittar man den gulorange skylten som visar att här har en konstnär öppnat sin ateljé för besökande. Vädret denna Långfredag kunde kanske varit bättre. Det var kallt men solen visade sig i alla fall.Ett av de första besöken blev hos Kristina och Rolf Ignestam. Kristina en skicklig textilare med allmogeinspirerade verk och Rolf tillverkar Dörränglar som jag bara föll för och naturligtvis var tvungen att köpa med mig hem till min egen dörr.Se så vacker Dörrängeln är på den blå dörren.Som den samlare av änglar man är kunde man inte låta bli att införliva denna med samlingen.
I Mölle såldes de första kryddorna från Krapperup. En härlig blandning av kryddor, Bellis och keramik av Lisa Wohlfahrt.Inne i Helsingborg besökte vi Jenny Gärtner som målar underbara akvareller av blommor. Violer, Blåklint, Vallmo och Magnolia.


Konstrundan är sedan länge en påsktradion hos oss. Vi tycker att det är ett roligt och trevligt sätt att se och uppleva konst direkt vid källan. Det är ju dessutom roligt och spännande att få tala med konstnären själv. Sedan är ju påsktiden oftast den allra vackraste vårtiden så vår konstrunda på Långfredagen den missar vi sällan.

7 kommentarer:

karin a sa...

Kul med din nya banner, härlig bild! Det låter väldigt trevligt med en konstrunda, det ordnas något liknande i västra Göteborg men jag tror inte att det är i påsktid. Jag förstår fullständigt att du föll för dörrängeln och akvarellerna var helt ljuvliga. :)

Sol sa...

Åh for noen utrolig vakre akvareller...Jeg skulle ha likt å hatt disse hengende på veggen min....Jeg liker så godt både akvareller...og blomster.Det høres virkelig flott ut med denne Kunstrunden....så mye fint å se.Ha en fin tirsdag.

Elligo sa...

Kjempefin blogg du har.Ser du liker blomster og det gjør jeg også

Birgitta sa...

Fina bilder från konstrundan, är själv intresserad av konst och trädgård så jag har länkat tíll din sida.

Birgitta sa...

Vackra bilder och trevligt med en tur på konstrundan. Har länkat till din fina blogg.

Lily of the valley sa...

Jättehärliga bilder du visar.
Akvarellerna gillar jag.
Kram
Lily

Jordgubbar med mjölk sa...

Jättefina bilder, älskar pardörrar och ängeln var så fin!