lördag 21 juli 2007

Agardtsgatan


Visar ett antal bilder från en promenad längs en mycker vacker gata i Båstad. Den är som tagen ur en idyllisk sagobok och man hade inte blivit förvånad om tant Brun, tant Grön eller farbror Blå hade kommit spatserande gatan fram bland rosor och stockrosor i alla regnbågen färger.

Kombinationen av husens färger och blommorna är fantastiskt.

Den orange cykeln utgör verkligen en häftig brytning.


Gatan är kullerstenbelagd vilket understyker det skånska samt att flera av husen är byggda i korsvirke i svart och vitt eller rött och vitt.


Här ligger den berömda firman som tillverkar och har tillverkat så vackra och berömda mattor. Den startades av Märta Måås-Fjetterström och vars mattor till och med finns på slottet i Stockholm har jag för mig. I huset finns en butik där man kan om man är "stadd i kassa" köpa eller beställa mattor eller köpa något litet kort eller annat som man har råd till.

En smal grön gränd leder ner mot havet och hamnen.
Det är så vackra så de kunde ligga på en gräddtårta. Det var en lugn vandring längs Agardtsgatan nu när tennisveckan är avslutat och de flesta rest hem.
Alla önskas härmed en skön helg trots den olycksbådande väderleksrapporten med mer regn och blåst. Jag tror aldrig att jag har varit så fixerad vid väderläget som i år. Hoppas att det inte blir framtidens melodi.

8 kommentarer:

handplockat sa...

VILKA FANTASTISKA MOTIV & FOTON

riktigt ögongodis

ha det bäst

Eleonor (Elle) sa...

Verkligen en underbar promenad i Båstad... vilka bilder ... Du är en jätteduktig fotograf... det ÄR en "sagogata" helt klart ! Ha det skönt , Elle

Poppins sa...

Verkligen en idyll. Precis som du säger, som ur en sagobok.
Jag har också blivit besatt av vädret. Jag som aldrig brukar bry mig utan det får bli det väder som det blir. Men så har det ju varit extremt i år...

Marina sa...

Helt underbara bilder! Så skulle man bo, men de tär klart då hade man kanske inte uppskattat det på samma vis som nu. Så är det nog, man blir hemmablind.
Här regnar det o blåser en del så det har blivit scrapping och bakning i dag.

karin a sa...

Åhh, vilka härliga bilder. Det ser ut som riktiga vykort. :)

Lusthuset sa...

Alla: Tack för att ni tyckte om bilderna. Ja, där är verkligen fint. När man har kameran med sig ser man fler detaljer än man gör annars. Båstad är en trevlig ort men lite för mycket folk på sommaren. Agardtsgatan är ju en riktig "kändis".

Persilja sa...

Underbart!!!!
Du tar underbara bilder, och ser dessutom motiven. en oslagbar kombination. Många av bilderna är ju helt klart proffsklass. ÄR du proffs eller bara en god amatör?

Lusthuset sa...

persilja: Tack snälla du, jag blir så glad. Jag är bara en glad amatör men med stort intresse för bilder och att fotografera. Tycker också det är roligt att försöka hitta mina egna vinklar om det går.
Tack igen och ha en skön helg.