fredag 6 juli 2007

Babykofta och ringblommor!

Här ligger ett av mina ännu oavslutade projekt. När jag fick höra att min goa väninna väntade sitt första barn så blev jag så glad och tänkte att nu skall jag sticka en fin kofta till den lilla. Detta var i början på året. Nu är ju inte stickning det jag är bäst på men jag tänkte att det kunde vara kul. Jag hittade en söt modell och ett fint rött garn. Jag har börjat men inte kommit längre. När trädgården sedan kallar så kommer jag som ett skott och så ligger mitt sticke där och väntar. Nu börjar det brinna i knutarna för nu kommer snart det lilla knytet (månadskiftet juli-augusti......hrmm).

Karin kommenterade i mitt förra inlägg mina nerregnade ringblommor som är lite annorlunda i färgen. Dessa heter 'Touch of Red Buff'. Ringblommor är faktiskt en favorit hos mig. Jag tycker så mycket om den kryddiga doften och använder ibland blomman i sallader. Det finns ju många olika sorter.

Dessa är självsådda från fjolårets sådder. De har faktiskt hållit sig på sin plats. Här står de i vasen tillsammans med överblommad guldtörel. De är så fina, mörka på utsidan och ljusa inuti blomman.

Detta är årets sådd där den första blomman knappt vågar öppna sig i regnet.
I år köpte jag även frön av en sort som heter 'Cream Beauty' som också håller på att slå ut. den blir nog grädd/citrongul. Spännande att se.

Denna är en med den gamla "klassiska" färgen. Hoppas att det håller torrt nu i helgen så man kan röja bland allt som fallit ner det vore skönt. Ha en bra helg.

13 kommentarer:

Poppins sa...

Kul att se att det finns lite vackra blommor i allt detta ruskvädret. Igår kändes det som om man bara ville dra täcket över sig och vakna först till nästa sommar. Vågar knappt inspektera trädgården och se vad som överlevt. Att mina tomater står upp fortfarande är ju positivt i alla fall.

Dags för dig att sticka färdigt. Och jag ska försöka brodera färdigt en kudde. Ska vi se vem som blir först? Nej, ingen tävling men vi kan ju uppmuntra varandra!

Ha en bra helg! Vi får hoppas att regnet inte skvalar ner hela tiden.
kram

Lusthuset sa...

poppins: Ja, man har stått innanför fönstren och bara sett regnet strila ner tillsammans med rosenbladen och allt är bara så BLÖTT. Det verkar som det skulle hålla torrt imorgon. I onsdags kväll var det faktiskt sommarkväll, "lugnet före stormen" säger man väl.

Jag skall väl ta fatt i sticket för jag unnar ju den lilla babyflickan min "fina" kofta.

Ha en skön helg du med. Kram!

Kattfot sa...

Ringblommor är underbara, en "måste ha blomma" i trädgården helt enkelt.

Marina sa...

Så har jag visst hittat ännu en härlig bloggsida. Hittade hit via Karin A. Ni ser ut att ha en härlig trädgård. Jag gillar också ringblommor, men inte de helt vanliga orange.
Hit kommer jag igen och jga länkar till dig. /Marina (också i Skåne)

Marina sa...

Skumt! Jag skrev alldeles nyss en kommentar till dig men den försvann! Hamnade kanske på någon annans blogg, som då inte fattar någinting.
Jag är här för första gången och du har en jättefin blogg och en härlig trädgård. Jag återkommer garanterat och jga länkar till dig.

Lusthuset sa...

kattfot: Visst är de fina. Den aprokosfargade "Touch of Red Buff" är ännu finare i verkligheten. Rekommenderas absolut! Ha det bra.

marina: Tack för bägge kommentarerna. De kom till mig båda två. Kul att du hittade till mig. Skall gå ut och se hur mycket som har regnat ner. Då ses vi kanske igen. Skall bli trevligt. Ha en bra helg.

Anonym sa...

Du har så mange fine blomster!
Nu må du vist ha gang i strikkepindene!

Anonym sa...

Keep on knitting!
The Genarp woman

karin a sa...

Handarbete passar ju bra nu i regnet. Själv håller jag på att "renovera" en gammal virkad väska. :) Mmmm de där ringblommorna (skrev först regnblommor...fniss) är jättefina. Hamnar på sålistan inför nästa år.

Lusthuset sa...

losarinas mor: Jag har tagit fatt i stickningen. Började med att riva upp det gamla och börja om. Hoppas att den blir färdig denna gång.

anonym: Jag gör så gott jag kan det går ju inte att jämföra sig med proffsen.

karin a: Stickningen går framåt. Idag lyckades jag att få häcken färdigklippt, äntligen! Nu har ju regnet övergått i hård blåst så det gällde att snabbt samla ihop kvistarna inna de blåste bort. Om regnet går hårt åt växterna så är ju blåst inte bättre. Måtte det bli lite mer normal sommar snart. Den gula ringblomman vågade sig på att slå ut i dag och den var jättefin men nummer ett är i alla fall 'Touch of Red Buff'. Knopparna är mörkt röda liksom utsidan på kronbladen och när den slår ut är den underbart beige/aprikos på insidan med brun knapp.

lotta sa...

Den "nya" ringblomman är jättevacker - gillar färgen skarpt. Ringblommor brukar jag alltid ha, de blommar alltid trots väder, sol och torka som regn och vind men i år har jag inte sått några - jag har en lite rabatt där jag massår blommor varje år för att kunna unna mig att plocka buketter. I år är det Rosenskära och Lin som såtts och hoppas på en rosa blomning - om nu solen bara ville komma fram.... Du är duktigt fotograf och har alltid så fina bilder i din blogg! Visst är det kul att sticka babykläder? Jag har en systerdotter som fått en liten (nu ett år) och har stickat raggsockar varje månad och de är så gulliga =) Nu virkar jag mormorsrutor, kul att ha något i händerna framför TV. Du får visa upp tröjan när den är klar, härlig färg.

Lusthuset sa...

lotta: Ringblommor har hängt med sedan jag var liten tillsammans med New Dawn-rosen (se tidigare inlägg). Tacksamma och doftar gott.
Speciellt 'Touch of Red Buff' som är hur fin som helst. Rosenskära och lin låter ju underbart. Sticket går framåt, är som sagt inte expert på detta område, men hoppas att den blir fin. Jag skall verkligen visa den i bloggen i så fall för då kommer jag att vara jättestolt kan du tro. Ha en skön vecka. Kram

Birgitta sa...

Vilka vackra ringblommor du har, jag har själv blivit förtjust i ringblommor de senaste åren. Har inte tyckt att de var så speciella förut. Men nu gillar jag dom verkligen, dom växer så snällt och blir så fina och ymniga där de står och fina färger. Kram och lycka till med aviga och räta.