torsdag 26 juli 2007

Nu blommar det i trädgården !

Det positivaste med denna blöta sommar är att de mesta i trädgården växer som bara den och när solen visar sig är det sååå fint! Karin A undrade i sitt senaste inlägg hur det ser ut i våra trädgårdar. Så här ser det ut i min.


Höstanemonerna vajar långt uppåt fönsterna så man kan njuta av dem inifrån också.


Denna lilla gula krasseblomma är söt men inte speciellt märkvärdig, men ser ni den lilla, lilla gurkan bredvid.

Här blommar röd solhatt (jättefavorit) tillsammans med vit rosenstav och några alunrot.Jag har tre alunrot tillsammans i denna rabatt. Tre olika färger, en mörkröd, en orange/rosa som jag tror heter 'Marmelad' eller något liknanden och till slut en gulaktig. Passar bra samman med den perenna ljungen som också går i gulgrönt.

Här har jag en vit solhatt som nästan är ännu finare än den röda. Jag älskar när den fäller ner de vita kronbladen. Här står den tillsammans med en rosenböna som klänger i ett egenhändigt tillverkat torn av armeringjärn.

Detta är också en favorit, en gul rölleka, den är så skir och fin när den titta fram under dagliljans blad.
I den rosa delen av rabatten blommar malva och fackelblomster.


Den sista knoppen av den danska slottsrosen 'Marselisborg' har precis slagit ut. Den har små rodnande prickar på kronbladen och det är väl sött.


Jag gillar dagliljor, men hyser en hatkärlek just till denna. Färgen är inte riktigt min favorit, men när solen skiner på den så är den riktigt vacker ändå, dessutom tros jag att den heter 'Franz Hals' och det kan ju inte var helt fel.

Jag hade egentligen tänkt blogga om något helt annat men när nu Karin frågade så är man ju inte sen att haka på. Jag har eventuellt tänkt att köpa en ny digitalkamera och hade varit glad för tips på bra kameror, det finns ju verkligen massor att välja på. Jag har en Fuij FinePix 2800Z som jag väl haft i ca 5 år. Känns som det vore kul att skaffa något nytt eller vad tror ni?


8 kommentarer:

karin a sa...

Trevligt att du svarade på min fråga med ett inlägg. Kul att se att nästan samma saker blommar hos dig som hos mig (malva och fackelblomster har jag också även om de inte hamnade på bild). Mest förundrad är jag över dina fina bilder. Har du verkligen en kamera som är fem år!? Det måste ju ha hänt jättemycket på den tiden. Det bevisar verkligen att det snarare hänger på fotografen än kameran... :)

Kameror är verkligen något som kan ge upphov till många frågor. Hur mycket är du beredd att lägga, både vad gäller tid och pengar? Om intresset finns skulle jag absolut lägga pengarna på en digital systemkamera (t.ex. Nikon D40) men då krävs det att man tar sig tid att lära sig den (det kan ta tid att bli vän med den) och att man har intresset att göra det. Ett bra alternativ är kanske annars att satsa på en sk. långzoomskamera, t.ex. Canon powershot S-serien...

Ha en fin helg och kram!

lotta sa...

Vad fint det blommar hos dig! Och fin kombination med Rudbeckian och Alunrot - vackert... I avsaknad av sol så blommar det inte så mycket hos mig men har sett lite knoppar här och där så bara det slutar regna så blir det nog bättre. Höstanemonen har slagit ut nu och det glädjer mig =) Tänk att blommorna orkar kämpa trots regnet - imponerande växtkraft.....

Poppins sa...

Så mycket fint du har som blommar i trädgården. Här är det ganska trist just nu. Inte mycket att visa upp. Var precis ute och fick ställa upp krukor som blåsten lagt på sidan... :(

Marina sa...

Sånt händer, att man bloggar om annat än tänkt. Bra blev det i alla fall med fina bilder.

Hemma på landet sa...

Jättefint! Kram

Lusthuset sa...

alla: Ja det känns som en tröst när regnet strilar ner eller vinden sliter och drar i de stackars blommorna att man har bilder där solen skiner och man bara ser det fina och vackra inte det som trillat ner, inget ogräs och inga sniglar. Brukar sitta och peppa upp mig under mörka vinterkvällar med detta. Då tror man knappt sina egna ögon. Kul att ni tycker det är roligt att titta också.
Det ev. köpet av ny kamera går framåt. Jag har en jättebunt med papper som jag skrivit ut från nätet med beskrivningar på kameror men man måste ju känna på den i handen och helst få tips och lite råd. Har i alla fall börjat med att köpa Photoshop Elements 5.0 hade en version 1.0 så detta är nog något annat. Det tar nog tid att lära sig. Vet man ju vad man skall sätta sig in i om man plötsligt inte har något att göra (pust). Ha en bra söndag. Kram

IT-mamman sa...

Vilka vackra bilder! Särskilt höstanemonerna. Har aldrig lyckats med dem själv, men tycker så mycket om dem.

purple sa...

Underbart vackra bilder!