söndag 1 juli 2007

Tapetboken

Detta är mitt senast bokköp. Årets köp genom bokklubben Pablo. Många bra boktips i deras välgjorda medlemstidning. Det kostar mig som sagt minst ett köp om året men det är det faktiskt värt.

"Tapetboken. Papperstapeten i Sverige är en översikt över den svenska papperstapetens historia, från de allra äldsta blocktrycken till den sena 1900-talts mångfald av mönster och trycktekniker." som det står på bokens baksida.
Denna bok är en riktig guldgruva om man är intresserad av bostadens kulturhistoria. Det är en verklig "tungviktare" i stort format och på nästan 400 sidor. Sprängfylld med fina bilder på tapeter från olika tidsepoker. Att bläddra i den är en verklig upplevelse.

Boken är författad av Ingela Broström och Elisabet Stavenow-Hidemark och fotot står Lars Lööv för. Bilderna härovan är lånade från bokens baksida och ger en litet smakprov på innehållet.


Avslutningsvis vill jag visa er en bild på min fjärilslavendel som blommar så fint och står bra mot den gula blomman och monbretiabladen.

Här har jag lagt upp mina trötta fötter på bordet och kanske bläddrar jag i Tapetboken.

Ha en bra vecka.

3 kommentarer:

Poppins sa...

Ser skönt ut det där, att lägga upp fötterna och njuta av en god bok!
Tapeter är verkligen spännande och det är bra att de är på väg att bli inne igen. En historik över mönster genom tiderna låter som en perfekt sommarläsning!
kram

PS Ett år såg jag Tour de France när de körde exakt samma väg som vi Bretagne bara någon månad tidigare. Det gav en speciell känsla att känna igen sig.

Lusthuset sa...

Usch som det regnar!! Kämpar fortfarande med häcken, den tar man inte på en dag, men snart är den klar om det bara höll torrt.
Kul det med Tour de France, man ser ju alla små byar från helikoper jättespännande. Tu att det inte bara är jag som är stollig. Kram till dig också.

Kattfot sa...

Åååh vad underbart med närbilden på pelargonen, är det en rosenknoppsvariant? Härlig bild iallafall :-) Hoppas lässtunden var nöjsam!