tisdag 31 juli 2007

En riktig "skattkista" !

Häromdagen plockade väninna A ner en låda från vinden med gamla ärvda textiler. Det var roligt att botanisera bland de gamla fina saker som den lådan innehöll.

Tänk en hel korg med gamla spetsar och band och en bunt med ljuvliga blå och vita grytlappar.


Två underbara bonader. En prydnad för vilken vägg som helst.


Handbroderade dukar fanns också flera olika i lådan. Ni kan väl tänka er att få duka till födelsedagskaffe med fina porslinet i trädgården på någon av dessa dukar.


Jag blev jätteglad att få ta hand om dessa vackra saker och skall bevara dem så gott jag kan. Det är viktigt att ta hand om ärvda ting tycker jag där så mycket arbete och kärlek är nedlagt i broderandet av dem. Det är ju en stor glädje i att ha och använda vackra saker.

7 kommentarer:

karin a sa...

Det var verkligen en skattkista! Vilka underbara konstverk och som du skriver: pryder vilken vägg eller vilket bord som helst. :)

Eleonor (Elle) sa...

Oh ja, det är verkligen underbart med dem .. har en hel del sådant också .. och det bland det käraste jag har ... vårdar det ömt... ska Du veta ..Ha en fin dag ! kram!

Marina sa...

Vilken lycka att få sådana vackra saker! Både dukar och spetsar ä helt underbara.

Poppins sa...

Vilken ära att få ta över vården av dessa skatter. Dukarna ser ut att vara broderade med yttersta nogrannhet.
Ska bli kul att se om du hittar på något med spetsarna.

Anonym sa...

Ååååh så mycket vackert... den sista duken föll mig verkligen i smaken! Jag är så avis :)

EVA AGNES sa...

Rena skattgömman! Vilka underbarheter! Jag är övertygad att du kommer att ta hand om detta på bästa vis. Du uppskattar ju dem.
Mysigt med kaffestund med den duken.
Kramar Eva Agnes

Gerda-Thyra sa...

Åh så kul med en låda med ärvda gamla vackra textilier! Sådant här är jag riktigt förtjust i... har en hel del själv i mina gömmor och tar fram och tittar på, en del dukar händer ju förstås att jag använder också. Duken med vitbroderiet är helt underbar!